DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Jumaat, 13 Januari 2012

DATUK IBRAHIM ALI BUAT LAWAK LAGI... TAWARAN SEBULAN ELAUN AHLI PARLIMEN UNTUK TANGKAP DALANG BOM 901... KAH KAH KAH !!!

 Selepas Pihak Polis menawarkan gajaran sebanyak RM10,000 bagi maklumat sehingga tertangkap nya dalang letupan bom pada hari perhimpunan "Bebas Anwar 901", hari ini satu lagi tawaran berupa sebulan elaun Ahli Parlimen bagi perkara yang sama dan ianya datang dari Ahli Parlimen Pasir Mas juga merangkap Presiden Pertubuhan Perkasam (Perkasam) Datuk Yb Ibrahim Ali.

Katanya "Bagi membantu usha pihak Polis, saya juga menawarkan sebulan gaji pokok Ahli Parlimen bagi tambahan RM10,000 yang ditawarkan oleh pihak Polis semoga ini menjadi rangsangan kepada sesiapa yang boleh membantu sehingga tertangkap nya individu atau kumpulan yang memang jahat demi keamanan dan keselamatan rakyat".

kah kah kah !!!... hari tu siap kata nak bantu pihak Polis jaga penyokong "Bebas Anwar 901"... sampai masa batang hidung dia pun tak nampak..... keh keh keh !!!, yang kesihan nya budak-budak yang lebih kurang 50orang dibiarkan membuat provokasi.... dikejar penyokong "Bebas Anwar 901" lintang pukang tak cukup tanah lari .... kah kah kah !!!.

Patut pun Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin mengatakan Datu Ibrahim Ali Gedebe ( dalam bahasa kelantan) kah kah kah !!!... Khairy pun sedar akan diri dan tak mahu mengambil bahagian selepas Patriot yang diasakan nya hanya yang meramaikan adalah mat-mat bangla semasa Bersih 2.0... keh keh keh !!!.

Tapi kan... kalau dari segi membuat asas Provokasi memang Datuk Ibrahim Ali nombor 1 dalam 1malaysia... orang Umno yang ahli Umno pun tak boleh buat macam dia... sedang dia bukan ahli umno tapi lebih Umno dari orang Umno itu sendiri...kah kah kah !!!. 


hemmmmm..... satu lagi ahli perkasam peringkat tinggi sampai sekarang senyap aje... sebelum perhimpunan 901, semasa di shah alam macam nak putus urat kentut ketika berucap..... kesudahan nya sampai sekarang senyap aje.... kena belajar lagi kat yb ibrahim ali macam mana nak istiqamah dalam membuat provokasi... baru lah yb zul kalau melompat tak tersangkut... kah kah kah !!!   umno=perkasam betul-betul meloyakan  heeeeee....

1 ulasan:

  1. Sudahlah brahim! Polis tahu, sudara lagi tahu siapa punya angkara disebalik letupan itu. Apa kau fikir penyokong-penyokong yang membuat permohonan berhimpun itu bodoh ke? nak jerat leher sendiri. Usah nak provoklah... Sudah gaharu chendana pula.

    BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....