DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Rabu, 23 November 2011

UMNO MENIPU LAGI !!!

Kalau dah lahirnya atas penipuan sampai bila pun kerja lain takada menipu lah agendanya. Ini  berkenaan Rang Undang-Undang Perhimpunan Aman yang dibentangkan hari ini oleh Menteri Di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Nazri Abdul Aziz di Dewan Rakyat bagi menjamim kebebasan berhimpun.

                            

Tetapi setelah dibacakan ianya macam bukan Rang Undang-Undang Perhimpunan Aman tapi Rang Undang-Undang perhimpunan Haram yang masih memberi kuasa kepada Pihak Polis untuk membatalkan seseuatu Perhimpunan dengan tangan-tangan ajaib umno serta menangkap sesiapa yang difikirkan perlu ditangkap.

Sebelum dibacakan di Parlimen oleh Menteri Di Jabatan Perdana Menteri khabarnya Rang Undang-Undang tersebut akan menjamin kebebabasan berhimpun dengan aman, tetapi setelah dibacakan ianya lebih kepada penambahan denda bagi menakutkan rakyat untuk berhimpun.

Seperti juga dalam perkara Penambahbaikan Sistem Pilihan Raya Negara, semua nya hanyalah dolak dalih dan tipu muslihat umno untuk meredakan bahang BERSIH 2.0 yang terjadi pada 9hb julai 2011 yang mana kedua-duanya berkait rapat.

Inlah umno lahir hasil persetubuhan haram bapa didik umno iaitu Inggeris yang tak dapat dipastikan siapa ibunya.

hemmmmm..... umno dengan penipuan umpama irama dan lagu yang tak dapat dipisahkan... umno betul-betul meloyakan heeeeee.......

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....