DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Selasa, 22 November 2011

MALAYSIA PERTAHANKAN PINGAT EMAS SUKAN SEA, TAHNIAH!!! UMNO JANGAN SEBUK AMBIL KESEMPATAN....

Malaysia berjaya mempertahankan Pingat Emas Sukan Sea setelah menang 4-3 menerusi sepakan penalti selepas seri 1-1 dalam masa tambahan, dengan kemenanagan itu Malaysia juga berjaya mengekalkan rekod tanpa kalah sepanjang kempen Sukan Sea ke-26 ini.Sebelum itu Malaysia dikejutkan oleh gol pendahuluan pasukan Indonesia pada minit ke-4 perlawanan menerusi tadukan Gunawan Dwi Cahayo, dan Pasukan Indonesia hampir menambah jaringan pada minit ke-16 namum jaringan tidak dikira kerana "offside".

Dengan kesungguhan pemain-pemain Malaysia ia hampir dapat menyamakan kedudukkan pada minit ke-19 namum tendangan Mohd Irfan Fazail berjaya ditempis keluar oleh penjaga gol Pasukan Indonesia, dan pada minit ke-33 Pasukan Malaysia berjaya menyamakan kedudukkan menerusi Asraruddin Putra Omar hasil hantaran cantik ketua pasukan Baddrol Bakhtiar.

Pada separuh masa ke-2 aksi berbalas serangan kedua-dua Pasukan telah menghiburkan hampir 100 ribu peminat yang menyaksikan perlawanan tersebut namum jaringan kemenangan tidak hadir sehingga selesai masa tambahan 120 minit.

Pada penentuan sepakkan penalti menyaksikan nasib telah menyabelahi Pasukan Malaysia dengan keputusan 4-3 dan terus menghancurkan harapan penantian selama 20 tahun Pasukan Indonesia untuk memenangi Pingat Emas Sukan Sea.

Kepada Pemain-Pemain dan Pengurus Pasukan serta Pegawai-Pegawai kami rakyat Malaysia mengucapkan Setinggi tinggi Tahniah.

hemmmmm..... puak-puak umno jangan sebuk-sebuk nak ambil kesempatan, ini memang dah jadi perangai umno yang lahir hasil persetubuhan haram bapa didik Inggeris umno yang tidak diketahui siapa ibunya. lembUMNO betul-betul meloyakan... heeeeee.......

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....