DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Khamis, 17 November 2011

UMNO KENA LAGI !!! ORANG ASLI PUN DAH TAK BOLEH PUAK UMNO NAK TIPU !!! KAH KAH KAH.....

Sekarang ni Orang Asli pun dah tahu bahawa umno adalah bapak penipu 1malaysia, Ini berikutan demo yang diadakan didepan Banganan Setiausha Kerajaan Negeri Sembilan yang juga menempatkan Pejabat Menteri Besar (MB) Negeri Sembilan Datuk Seri Muhamad Hasan oleh Jaringan Kampong-Kampong Orang Asli Negeri Sembilan (JKKOANS).

                             

Ia telah disertai oleh 100 orang asli dari 68 kampong didalam Negeri Sembilan ekoran kenyataan MB Negeri Sembilan bahawa perkampongan orang asli adalah setinggan yang menerokai tanah-tanah kerajaan oleh itu mereka ( orang-orang asli ) tida hak keatas tanah-tanah yang diterokai itu.

                            

Menurut penyelarasnya Langkap Kessu kenyaaan MB tersebut amat menyingung perasaan orang-orang asli kerana ini menjadikan mereka tidak dihormati oleh dunia luar, walaupun mereka miskin duit ini tak bermakna kerajaan negeri dan kerajaan pusat boleh berbuat sesuka hati atas nama pembangunan keatas tanah-tanah mereka tanpa memperdulikan sama ada mereka setuju atau tidak. 

Sedangkan nenek moyang mereka telah meneroka tanah sebelum Akta Hutan Simpan diwartakan,
Juga katanya lagi didalam Perlembagaan ada menyebut;
1. Perkara   5- Hak untuk hidup.
2. Perkara   8- Hak kesamarataan disisi undang-undang.
3. Perkara 13- Hak keatas harta benda.

Kalau dalam perlembagan pun dah menyatakan begitu kenapa lah umno susah sangat nak ikut, ini zaman bukan masa pra-sejarah yang rakyat tak tahu apa-apa !!!

hemmmmm... orang asli pun dah tak percayakan umno.... sudah-sudah lah menipu tu.... umno betul-betul meloyakan heeeeee.....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....