DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Selasa, 11 Mac 2014

BERITA TERKINI : Usha Mencari Pesawat Mas MH370 Yang Hilang Masih Gagal !

Operasi MENCARI dan MENYELAMAT Pesawat MH370 milik Penerbangan Malaysia yang HILANG awal pagi Sabtu masuk hari ketiga, namun Pesawat Boeing 777-200 itu masih GAGAL dikesan. Menurut Ketua Pengarah Jabatan Penerbangan Awam (DCA) Datuk Azharuddin Abdul Rahman "meskipun begitu, OPERASI Mencari dan Menyelamat masih diteruskan. Operasi mencari dibuat dari 7 pagi hingga 7 malam, dan diteruskan sehingga malam. Malangnya kami tidak menemui apa-apa lagi".

"Bagaimanapun kami akan MENGGIATKAN lagi USHA untuk mengesan Pesawat tersebut, Usaha sebegitu adakalanya mengambil MASA yang LAMA seperti yang berlaku pada Pesawat Airbus A330 Air France yang TERHEMPAS di Lautan Atlantik pada tahun 2009 yang memakan masa DUA TAHUN untuk Mengesan Pesawat tersebut", katanya pada satu Sidang Media di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) semalam.

Penerbangan MH370 menggunakan Boeing 777-200 itu DISAHKAN DCA sebagai HILANG daripada Radar pada 1.30 pagi, kira-kira sejam setelah berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur. Terdahulu MAS dilapor berkata Pesawat itu TERPUTUS HUBUNGAN dengan Pusat Kawalan Trafik Udara Subang pada 2.40 pagi. Pesawat yang membawa 227 penumpang dan 12 anak kapal berkenaan dijadual Mendarat di Beijing pada 6.30 pagi Ahad.


hemmmmm..... moga-moga kapal terbang mas tersebut  masih selamat bersama anak-anak kapal serta penumpang-penumpang nya... amin yarabbalalamin.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....