DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Ahad, 11 November 2012

UMNO/BN P.PINANG BUAT TANAH KERAJAAN MACAM TANAH MAK BAPAK DIA ORANG BEB... KAH KAH KAH !

Apa lah kena nya dengan Kepimpinan Umno/Bn Pulau Pinang ni ya beb... dia orang nak beli TANAH kat Kerajaan Pulau Pinang tanpa MASALAH Kerajaan Pulau Pinang MENJUAL tanah tersebut... tapi bila Kerajaan Negeri mahukan BAYARAN banyak pulak SONGEH dia orang beb... apa dia orang ingat Tanah tersebut adalah HARTA PUSAKA MAK BAPAK dia orang  peninggalan Kerajaan LAMA Umno/Bn yang DULU ke beb... kah kah kah... apa punya BANGSAT lah lu orang... kalau TAK ADA DUIT atau SAYANGKAN duit lu orang KELUAR jangan lah GATAL-GATAL MULUT nak MEMBELI tanah tersebut konon nya untuk PERUMAHAN RAKYAT... apa lu orang dah tak ada duit ke sebanyak RM22.4 juta bagi baki bayaran... kah kah kah !.

Apa sangat lah RM22.4 juta tu pada lu orang beb... kalau dikumpulkan Ketua Bahagian Umno... dicampur dengan Ketua Bahagian MCA... dicampurkan lagi dengan Ketua Bahagian Gerakan dan MIC serta MCA... rasa gua lah SENANG-SENANG aje kalau nak dikumpulkan RM22.4 juta tersebut... kah kah kah... soal duit memang bukan MASALAH pada lu orang... cuma SIKAP yang selalu hendak dapat FREE pada HARTA RAKYAT yang membuat lu orang BERAT nak mengeluarkan DUIT sendiri... pada lu orang kalau boleh lu orang nak FREE dan hendak NAMA lah pulak... bagi menampakan lu orang macam BAGUS aje beb... kah kah kah... sebenarnya lu orang dah TERPERANGKAP dengan permainan POLITIK lu orang sendiri... jawap nya sendiri buat sendiri Tanggung lah beb... kah kah kah !.

Sedangkan Tanah tersebut sudah DIBAYAR sepenuhnya olen pihak lain yang yang mahukan Tanah tersebut... oleh kerana kononya Umno/Bn PERIHATIN mahu membina PERUMAHAN RAKYAT maka dijualkan lah tanah tersebut kepada Umno/Bn Pulau Pinang walaupun pihak lain sudah membayar nya terlebih dahulu... tetapi bila Kerajaan Negeri meminta bayaran pada lu orang maka bermula lah EPISOD PUTAR BELIT lu orang yang seperti ULAR untuk TIDAK membayar BAKI harga tanah tersebut... kah kah kah... kononya Kerajaan Negeri telah mengeluarkan HAK MILIK kepada Kuala Lumpur International Dental Centre (KLIDC) Sdn Bhd... kalau lu orang tahu tanah tersebut dah DIPINDAH MILIK buat apa lu orang GATAL-GATAL nak beli beb... kah kah kah !.

Sebenarnya lu orang TAK SANGKA yang Kerajaan Negeri Pulau Pinang akan menjual tanah tersebut pada lu orang kerana KLIDC telah pun membuat PEMBAYARAN PENUH... jadi bagi menampak yang lu MACAM PERIHATIN kepada Rakyat maka lu orang GATAL-GATAL MULUT mengatakan hendak membeli dan membayar PENDAHULUAN sebanya 1 peratus... kerana DALAM JANGKAAN lu orang sudah tentu Kerajaan Pulau Pinang yang di TERAJUI PARTI PERKAUAMAN DAP akan MENOLAK hasrat pembelian lu orang kan kan kan kan kan... ditambah lagi ada pihak lain sudah membuat PEMBAYARAN PENUH... tapi lu orang sudah SILAP banyak dengan SANGKAAN lu orang... kerana Kerajaan BERHAK menjual kepada SESIAPA selagi PERTUKARAN HAK MILIK belum diluluskan... kah kah kah !. SH


hemmmmm..... perangai kalau dah macam haram jadah apa dibuat semua nya haram jadah beb... kerja lain tak ada asik nak menipu aje siang dan malam... kah kah kah... umno perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee...A B U.

1 ulasan:

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....