DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Ahad, 11 Mac 2012

BARU RAFIZI DAN ZURAIDAH SAMAN BALAS... HJ NAJIB KELAM KABUT SURUH KAK IJAT LETAK JAWATAN... KAH KAH KAH !!!


Sebelum ini tiada nampak tindakan atau kenyataan dari Menteri Wanita Dan Pembangunan Keluarga Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil yang beliau akan melepaskan Jawatan Menteri tersebut... walaupun ada desakan dari ahli Umno/Bn untuk menyuruh beliau berbuat demikian.... bah kan ia datang dari bekas Presiden kebanggaan Umno iaitu Tun Madey.

Walaupun Isu Perbadanan Fidlot Nasional (NFC) sudah berpanjangan namun beliau tetap mengatakan tidak akan meletak Jawatan Menteri Kabinet... disampin itu tiada juga gesaan dari yang orang yang bertanggungjawap memberi Jawatan tersebut iaitu Perdana Menteri Menteri Datuk Seri Hj Najib supaya beliau meletak jawatan.


Namun dengan hanya baru semalam Ketua Stratiget PKR Saudara Rafizi Ramli dan Ketua Wanita PKR Yb Zuriadah Kamaruddin menyaman balas Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil yang dikatakan mengfitnah... semasa ucapan di Persidangan Wanita Umno yang bertempat di PWTC tahun lalu... baru lah nada dan kenyataan beliau terus berubah... umpama kenyataan Datuk Mufti Harussani kepada Datuk Seri Hj Najib berkenaan Thaipusham di Batu Cave... kah kah kah !!!.

Apakah Datuk Seri Hj Najib sudah nampak bala yang akan mendatang dengan tindakan Saman Balas oleh Saudara Rafizi dan Yb Zuraidah ini... atau pun itu hanya helah kerana sebetul nya Datuk Shahrizat tidak meletak jawatan... oleh kerana lantikan tempoh tiga tahun Senator berakhir dan tidak disambung maka dengan sendirinya Jawatan Menteri Kabinet berkenaan terlucut.


Ini memandangkan Pilihan Raya Umum 13 (PRU13) yang semakin hampir dan lantikan menjadi Senator tidak berapa mustahak... disamping itu dapat konon nya mengambarkan keperihatinan Kerajaan atas Isu NFC yang kemelut nya macam tak berpenghujung... bagi menghadapi PRU13 yang disifatkan oleh Datuk Seri Hj Najib sebagai Ibu Segala Pilihanraya.


hemmmmm..... dan seperti yang diramalkan... pru13 mungkin di adakan sebelum perbicaran saman rafizi dan zuraidah di dengar oleh mahkamah... kerana isu nfc jelas berlaku penyelewengan yang bukan sahaja shahrizat sebagai pihak yang melobi untuk keluarga beliau... ini kerana shahrizat bukan pihak yang boleh meluluskan tender projek nfc... sudah tentu ada pihak lain yang beliau lobi sehingga keluarga beliau mendapat tender nfc... kah kah kah !!!... umno perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee.....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....