DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Rabu, 3 Jun 2015

Muktamar PAS : Ahli Dewan Ulama' PAS Pusat (DUPP) Buat Kerja Bangsat


Satu Dewan yang sepatutnya Berkecuali tetapi mengambil Pendirian Memihak, apakah tidak layak jika dipanggil sebagai Buat Kerja Bangsat. Menggunakan Dewan Ulama' untuk Berkempen kepada Calon tertentu, ini Manusia jika menjadi Pemerintah gua ingat lagi Lebih Haramjadah lah beb.

Macam mana Tak Haramjadah nya beb, setiap Perbuatan yang Bertentangan dengan Keadilan akan dikatakan sebagai HALAL WA TOYIBAH, seterus mencari Nas-Nas dan Hadis-Hadis yang Bersesuaian dengan Tekak dan Selera dia orang. Tidak salah untuk Memihak tapi jangan gunakan DUPP lah TOLOL.

Jika lu orang Ahli DUPP hendak Memihak kepada Calon dan Pemimpin PAS tertentu sewaktu Pemilihan PAS, lu orang gunakan lah Wadah lain dan bukan nya DUPP tu faham tak, ini yang dikatakan mengaku Ulama' tapi Perangai lebih kurang aje dan mungkin lebih dengan Syaitan Yang Dikenali aje beb.

Oiiii Ahli-Ahli DUPP belajar lah Punyai Perasaan Malu sikit beb, lu orang dikatakan dan Mengaku sebagai Ulama', tak kan Kerja Bangsat pun lu orang tak tahu nak bezakan. Tak kan itu nak kena beritahu, macam mana lu orang boleh dikatakan Ulama' dan Mengaku sebagai Ulama' ya beb.

Kalau  berceramah Pung Pang Pung Pang dengan ayat Al-quran dan Hadis seperti Air Mengalir punya lah HAFAL, tapi bila masuk aje bab Berebut Jawatan semua kerja jadi Halal. Baik lah lu orang jangan Mengaku sebagai Ulama' lah beb, sebab itu akan membuat Ulama' lain yang betul Ikhlas mendapat Malu.

Sudah lah Duduk di kerusi Dewan Ulama' umpama Lantikan walaupun ada Pemilihan, lagi nak buat DUPP seperti Mak Bapak lu orang yang punya. Sepatut nya lu orang tubuhkan satu Dewan yang tidak berkait dengan Parti bagi Menyokong Calon atau Pemimpin yang disukai dan  yang diWala'unkan Faham tak BARUA.

Kalau ini lah orang nya yang lu orang Perwakilan PAS hendak Pilih jawap nya Mampos lah Ahli PAS Tertipu sampai Mampos, Cakap Tak Serupa Bikin, Jawatan Berebut, Jadi Yang Berhormat Tak Tolak, Persidangan Dewan Rakyat Tak Datang, Jika Datang Pun Sekadar Memanaskan Kerusi Dewan... Hakkk Tuhhhh !.


hemmmmm..... sebiji perangai umno setiap kali pilihan raya di adakan, harta kerajaan dibuat seperti harta mak bapak umno... hakkk tuihhhh !.

4 ulasan:

 1. Ulamak pun terpesong apatah lg bawahan...DUPP disalah guna....Sedih dgn nasib Pas....Dimana presiden....dimana ulamak....dimana org yg bijak pandai..bagaimana KUASA menjadikan ulama hilang pertimbangan...Tak ubah sama mcm BN...kini...BN tersenyum manja........huhuhu

  BalasPadam
 2. Setuju Tuan sepatutnya Dewan Ulama itu BERKECUALI, menjalankan kerja-kerja nabi,ulamakan pewaris nabi, betulkan Akhlak ahli-ahli PAS dulu,ajar dia orng macamna sahabat-sahabat berkasih sayang sesama orng mukmin,tolong menolong bantu membantu,bukan berpuak-puak sama dgn presdeng jerr,kesianlah negeri-ngeri yg orng islamnya kurang,bantulah mereka, ajarkan ahliahli ilmu agama yg sempurna, ulamak tak boleh merebut jawatan nampak sangat kepentingan duniawinya.DIA tak memihak, tenguk rumah nabi kecik sangat,nabi tak pernah kenyang 2 hari turut2, kadang2 perutnya diikat dgn batu shahabatnya pun begitu, baru nusrah datang dari ALLAH, Tapi contradict dgn ulamak-ulama ini rumahnya hebat- hebat belaka tak nampakpun adanya ciri-ciri pewaris nabi.wallahualam

  BalasPadam
 3. Najib kekal menjadi PM dan UMNO terus berkuasa pasca PRU14

  BalasPadam
 4. Orang UMNO pun x kutuk ulamak seteruk engkau orang kutuk ulamak !
  Teruk betul orang PAS sama PAS ni.

  Allah dah laga-lagakan hati-hati kamu semua sesama sendiri; sepertimana kamu pernah doakan untuk orang2 UMNO.

  BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....