DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Ahad, 3 Mei 2015

PRK Permatang Pauh : Mak Aiii... Rupanya Menteri Umno ni Tak Ada Telor Beb... kah kah kah !


Macam mana lah Datuk Abdul Rahman Dahlan boleh dapat jadi Pemimpin kepada Parti yang dikatakan Perjuangan Sehingga Ketitisan Darah Yang Terakhir beb... cuba gak lu orang Isi Perut Umno yang lain bagi tahu gua sikit. Apa Barang untuk berjumpa dengan Ketua Menteri Pulau Pinang pun sampai boleh TAKUT dan Mungkin TELOR beliau Jadi KECUT beb... kah kah kah !.

Oiiii.... Pengundi-Pengundi Parlimen Kota Belut Sabah, macam mana lu orang boleh Mengundi beliau dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) yang lalu beb, sampai untuk berjumpa dengan Pemimpin DAP Lim Guan Eng pun TAKUT Apa Barang. Ini belum lagi cerita kalau hendak menghadapi Pengganas-Pengganas Sulu jika Menceroboh Negeri Sabah sekali lagi... kah kah kah !.

Datuk Abdul Rahman Dahlan oiiiii... lu ni pun satu hal jugak, kalau ya pun lu Takut untuk berjumpa dengan Lim Guan Eng jangan lah cerita kat orang Datuk... MALUUUUUU Datuk oiiii, lu sepatutnya meminta Pertolongan dari PERKASAM ke atau sesiapa saja SAMSENG-SAMSENG Umno kalau hendak berjumpa dengan Lim Guan Eng baru  betul Datuk... kah kah kah !.

Datuk tak dengar cerita ke yang Samseng-Samseng Umno kat Pulau Pinang tu betul-betul Samseng Datuk, sampaikan boleh MENCEROBOH masuk kedalam Dewan Undang Negeri Pulau Pinang yang sedang Bersidang. Mana ada Datuk dengar walau1Malaysia Samseng-Samseng Menceroboh masuk kedalam Dewan Undangan Negeri semasa Dewan Bersidang... kah kah kah !.

Atau mungkin Datuk saja-saja kata Datuk Takut kot... ya lah macam Tak Percaya pulak yang Datuk boleh Takut sampai Kecut Telor untuk berjumpa dengan Lim Guan Eng, selalu nya yang Takut sebegitu rupa adalah bila Orang Penakut nampak HANTU atau pun VAMPIRE nampak SALIB. Tapi tak apa mungkin selepas Pilihan Raya Kecil (PRK) Permatang Pauh Datuk Tak Takut lagi... kah kah kah !.

Biasa lah Datuk... waktu BERKEMPEN kan jadi bermacam-macam cara dilakukan bagi Meraih Undi dan Simpati, supaya Pemimpin Parti Lawan digambarkan seolah-olah Tak Berhati Perut dan Tak Bertimbang Rasa. Walaupun sebenar Pemimppin Parti sendiri adalah yang sebenarnya Tak Berhati Perut, Penindas Rakyat melalui apa yang dipanggil GENG SUKA TIPU (GST)... kah kah kah !. sumber


hemmmmm..... adoi hai pemimpin umno oiiii... bijak lu orang nak menipu ya... konon takut lah... hakkkkk tuihhhh... kah kah kah !.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....