DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Selasa, 4 Februari 2014

Pengundi-Pengundi PRK N.25 Kajang : Saksikan Video Pemimpin Umno Mengajak Rakyat Bergaduh !

Video ni adalah Video lama yang mungkin baru gua tengok, tapi ianya cukup menarik untuk menjadi KISAH DAN TAULADAN kepada Rakyat, rasa nya tak payah gua sebut nama Pemimpin Umno tersebut. Rasa gua lah Pemimpin Umno ini andai kata beliau tidak menjadi seorang Pemimpin beliau SENANG-SENANG sahaja untuk menjadi KEPALA SAMSENG Upahan kepada Umno and The Gang beb. Lu orang tengok aje le Muka beliau boleh ke tidak jadi Kepala Samseng beb... kah kah kah !.

JANJI DITEPATI beb perggghhh... apasal lah lu Orang Asli tak SUMPIT aje MAMAT tu biar MAMPOS cepat. Menjadi Pemimpin tapi BERLAGAK NAK MAMPOS, lu orang patut nya gunakan SKIL Menyumpit yang ada pada lu orang tu, ini tidak lu orang biarkan saja Mamat tu Berlagak Nak Mampos  hanya kerana dia seorang Menteri Besar (MB). Macam lah Negeri Pahang tu MAK BAPAK dia yang punya... apa punya Malang lah lu orang Pahang dapat MB seperti ini... kah kah kah !.

Ok lah beb, lu orang Saksi kan lah sendiri bagaimana Samseng nya beliau terhadap Orang Asli yang hanya Menuntut Janji beliau kepada Masyarakat Orang Asli tersebut. Tanpa RAGU-RAGU dan TANPA SEGAN-SEGAN beliau terus mengatakan kepada Orang Asli tersebut "Dengan Kawan Boleh Belaka, Nak Baik Boleh Nak Keras Boleh, Kalau Nak Keras Moh Keluar Kesitu"...hebat-hebat beb macam SIALLLL aje gua tengok Mamat tu beb... kah kah kah !.

Cuma yang gua PELIK ialah apasal lah ORANG MELAYU masih mahu kan Pemimpin Umno And The Gang yang kebanyakkan nya macam MB tersebut, apa ke lu Orang Melayu ni jenis tak tahu nak MENILAI mana Pemimpin yang Elok dan mana Pemimpin Macam Haramjadah. Mungkin atas sebab itu kot Harga Barang Naik sanggup lu orang katakan Tak Naik Tapi Subsidi Yang Dikurangkan... SAH lah kebanyakkan lu orang Umno And The Gang BEBAL MELANTUN-LANTUN... kah kah kah !.

hemmmmm..... nampak tak lu orang pengundi-pengundi prk n.25 kajang ?... itu lah jadi nya bila mangkuk ayun mankuk ayun tu diberi kuasa atau pun menang besar, lu orang pengundi kajang boleh buat pilihan sama ada mahukan pemimpin umno/bn yang kebanyakkan nya seperti mb tersebut atau pemimpin yang boleh lu orang maki hamun kalau tak betul... kah kah kah... A B U.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....