DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Selasa, 5 Mac 2013

BENDERA KEADILAN DIBAKAR... BANGSAT-BANGSAT PEJUANG BANGSAT BUAT BANTAHAN BEB !

Tapi SAYANG beb yang dia orang buat BANTAHAN bukan nya terhadap PENCEROBOH LAHAD DATU SABAH tapi BANTAHAN terhadap Ahli Parlimen BATU Yb TIAN CHUA... kah kah kah... atas KENYATAAN beliau yang KRISIS LAHAD DATU adalah KONSPIRASI UMNO... lebih kurang macam TUDUHAN yang DILEMPARKAN oleh ISI PERUT UMNO terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim (DSAI) lah beb... bila ISI PERUT mengatakan DSAI sebagai DALANG kepada PENCEROBOH LAHAD DATU... kah kah kah... ini yang dikatakan CERDIK BURUK beb... dia TUDUH orang lain BOLEH tapi bila orang lain TUDUH dia terus MENGAMUK... siap suruh Yb TIAN CHUA memohon MAAF kepada KERAJAAN MALAYSIA lagi tu... APA BARANG beb... SAMAN aje le kalau BETUL Yb TIAN CHUA buat TUDUHAN... gua pun SUKA gak kalau BETUL beliau yang CAKAP... kah kah kah !.

Jangan kerana KEGAGALAN BERTINDAK DENGAN BETUL DAN PANTAS kalau pun BUKAN KONSPIRASI UMNO... orang lain dijadikan KAMBING HITAM... jangan buat PERKARA yang MENDATANGKAN FITNAH... kalau buat perkara yang MENDATANGKAN FITNAH pun DILARANG apakan lagi FITNAH beb... satu lagi beb... lu orang yang konon nya PEJUANG-PEJUANG HINGGA KETITISAN DARAH TERAKHIR belum buat KENYATAAN yang lu orang akan TURUT BERJUANG dan PERGI ke LAHAD DATU untuk MEMPERTAHANKAN NEGARA yang DICEROBOH... kah kah kah... kalau ISU PALESTINE gua ada DENGAR jugak yang PEJUANG-PEJUANG HINGGA KETITISAN DARAH TERAKHIR ni pergi... dimana dikata ada yang HAMPIR MATI TERKENA BOM semasa disana... tapi ISU LAHAD DATU ni gua TAK DENGAR pulak ada yang BERANI pergi beb... apa lu orang TAKUT ke beb... kah kah kah !.


Itu sebab gua CAKAP yang ISI PERUT ni memang jenis MUKA TAK MALU TAMPAL KULIT BABI 14 INCI beb... kalau ya pun DSAI sebagai DALANG PECEROBOHAN LAHAD DATU... lu orang TAK MALU ke beb... satu INDIVIDU yang TIDAK PUNYA KUASA tapi boleh MENJEMPUT orang LUAR untuk PENCEROBOHAN... mana yang lu orang LAUNG-LAUNGKAN dan BANGGA-BANGGAKAN yang konon nya PEMIMPIN UMNO tu PANDAI dan CERDIK beb... DIAWAL-DIAWAL PENCEROBOH ianya bukan DIKATAKAN MILITAN atau PENCEROBOH  oleh MENTERI KESELAMATAN DALAM NEGERI (KDN) yang Auw Auw Auw tu beb dan siap suruh JANGAN DENGAR KHABAR ANGIN... sedangkan kita dikatakan mempunyai PASUKAN RISIK YANG TERBAIK... apakah beliau TAK BUAT KERJA dengan MENCAMPAKAN LAPORAN daripada PASUKAN RISIK TERBAIK tersebut... kah kah kah !.

Konon nya juga JANGAN POLITIKAN ISU KESELAMATAN NEGARA... tapi ISU tersebut seolah-olah hendak dijadikan PENYAMBUNG NYAWA UMNO yang dah TENAT dan hampir-hampir nak MAMPOS... setiap kali SEPUPU SEPEPET tu mengeluarkan KENYATAAN yang keadaan TERKAWAL maka ada saja ANGGOTA PASUKAN KESELAMATAN yang TEKORBAN... tapi TINDAKAN dari kedua-dua SEPUPU SEPEPET dan DICAMPOR dengan MENTERI PERTAHANAN YANG MEMBELI PERALATAN TENTERA DENGAN HARGA BERLIPAT KALI GANDA betul-betul LEMBAB mengalahkan Auw Auw Auw... sepatutnya lu orang ISI PERUT UMNO yang buat BANTAHAN pada Yb TIAN CHUA tu yang MENGISI JAWATAN MENTERI-MENTERI  tu beb... setidak-tidak lu orang pun CEPAT BERTINDAK dengan BANTAHAN walaupun nampak KURANG CERDIK beb... kah kah kah !.

Ini sudah LEMBAB lepas tu NAK MENIPU lagi pulak tu... konon nya PENCEROBOH telah MEMPERDAYAKAN ANGGOTA KESELAMATAN dengan MENGANGKAT BENDERA PUTIH... kah kah kah... apa punya MANGKUK lah KENYATAAN yang dibuat... awal-awal kata ada PERUNDINGAN dan siap kata konon nya PENCEROBOH nak berjumpa dengan SALEBRITI sebelum BERUNDUR... hilang cerita PENCEROBOH nak jumpa SALEBRITI tiba-tiba ANGKAT BENDERA PUTIH... kah kah kah... kalau ya pun NAK MENIPU biarlah nampak CERDIK beb... zaman sekarang bukan lagi ZAMAN PRA-SEJARAH beb... tolong lah beb lu orang NASIHATKAN PEMIMPIN lu orang tu... jangan kerana TAKUT KALAH dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) segala BENDA BANGSAT hendak digunakan... biarlah ada MARUAH kalau pun dah TIADA rasa MALU beb... kah kah kah !


hemmmmm..... ini lah yang dinamakan pejuang agama bangsa dan negara paling bertamadun... mereka-mereka inilah juga harapan negara yang akan mempertahankan negara dari pencerobohan asing... lu orang pikir lah sendiri beb... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee... A B U.

5 ulasan:

 1. INILAH BARUA2 UMNO YG TELAH BERJAYA DIBODOHKAN UMNO DENGAN DIBERI MAKAN NASI KANGKANG ROSMAH. MEREKA TIDAK SEDAR BAHAWA PUNCA MASALAH ADALAH PROJEK PEMBERIAN IC UNTUK PERTAHAN KUASA PEMIMPIN2 UMNO YG KORUP. SEDIH TENGOK ANAK2 MUDA MELAYU YG BERDEMO DGN DIBAYAR RM15 NI. MAMAK KUTTY WAJIB DIPERSALAHKAN. SEMOGA DIA TERIMA BALASAN DARI RAKYAT SEBELUM HEMBUSAN NAFAS TERAKHIRNYA ... AAMIIN.

  BalasPadam
 2. mula la bakar bendera pulak. esok klu org lain bakar bendera mereka pulak, report polis. pah tu polis pulak cepat aje gi siasat. hemmm

  BalasPadam
 3. Apa???? dia org ingat dgn bakar bendera tu PR akan kalah ke????? tahap TONGONG lagi BAHLUL dah lah tu HAPRAK!!!!!!!! Inilah contoh spesis MELAYU2 spt di atas....... dah tak banyak spesis ni, tunggu nak pupus je.

  BalasPadam
 4. BARUA UMNO YANG SANGAT BODOH KERANA DIPERBODOHKAN OLEH PEMIMPIN YANG SANGAT BODOH MENTADBIRKAN NEGARA.
  KALAU SETAKAT BAKAR BENDERA BUKANLAH TINDAKAN ORANG CERDIK SEBAB YANG SUKA BAKAR-BAKAR NI ADALAH BUDAK2 YANG BELUM MASUK TADIKA...BUDAK-BUDAK MEMANG SUKA MAIN API SEBELUM MEREKA TAHU YANG API TU PANAS, BILA DAH TAU API TU PANAS BUDAK-BUDAK NI TAK KAN BAKAR DAN MAIN API LAGI.
  APA PUNYA OTAK BAKAR BENDERA...KAH!KAH!KAH!

  BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....