DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Ahad, 15 Julai 2012

UMNO JOHOR MAKIN TENAT, MUHYIDDIN TERPAKSA BACA YASSIN BEB, KAH KAH KAH !

Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin yang juga Timbalan Presiden Umno... merangkap Timbalan Pegerusi Barisan Nasional (BN) serta Timbalan Pengerusi Demokrasi Terbaik Wassatiyah... mahukan anggota Umno/Bn Gelang Patah berusaha habis-habisan dalam mempertahankan kerusi Parlimen Gelang Patah pada Pilihan Raya ke-13 (PRU-13)... bukan setakat habi-habisan beb tapi mahu ianya dilipat kepada 10 kali ganda dan kalau boleh 24 jam tanpa henti... kah kah kah !.

Kemungkinan Bn kalah dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) bagi Parlimen Gelang Patah mungkin sudah beliau rasakan... memandangkan kerusi Parlimen P162 tersebut yang kini disandang oleh BN/MCA hanya dimenangi dengan majoriti 8851... dan dua Kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) iaitu N48 Dun Skudai dan N49 Nusa Jaya... Kerusi Dun Nusajaya disandang oleh Abdul Aziz, manakala kerusi Dun Skudai pula dimenangi Pengerusi DAP Johor Dr Boo Cheng Hau.

Kawasan Pilihan RayaBilangan pemilihBilangan PengundiPeratusan MengundiUndi Yang DitolakMajoritiParti Yang Menang
     P162 Gelang Patah              78,676    60,728    77.19%      2,244      8,851            BN

     N48 Skudai                          44,459    34,029    76.54%       590       12,854          DAP

     N49 Nusa Jaya                     34,217    26,699   78.03%        750       7,384             BN

Menurut beliau "Kerusi Parlimen Gelang Patah perlu dipertahankan kerana ia menempatkan pusat pentadbiran kerajaan negeri Johor iaitu Nusajaya... Saya meminta setiap anggota Umno Bahagian Gelang Patah dan anggota komponen BN mempertahankan habis-habisan Parlimen Gelang Patah. Tidak ada masa untuk istirehat lagi, kita kena kerja keras 24 jam sehari untuk memastikan kemenangan BN".

"Nusajaya sebagai pusat pentadbiran kerajaan negeri Johor merupakan antara kawasan yang paling maju di Malaysia dengan pelbagai kemudahan infrastruktur dan pendidikan.

Selain menempatkan Universiti Teknologi Malaysia, katanya Parlimen Gelang Patah turut memiliki beberapa institusi pengajian tinggi swasta bertaraf dunia seperti Newcastle Medicine University Malaysia, Marlborough College dan taman tema Legoland yang pertama di Asia".

"Umno di Bahagian Gelang Patah perlu menyokong sesiapa sahaja yang dipilih oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai calon BN bagi kerusi Parlimen dan Dun di Gelang Patah... sesiapa sahaja yang dipilih oleh Perdana Menteri kita perlu memberi sokongan tidak berbelah bagi dan bekerja keras... kemenangan dia calon itu juga adalah kemenangan kita".

"Anggota MCA di Gelang Patah juga perlu melipatgandakan usaha mereka dan bekerja 10 kali ganda lebih kuat dalam memastikan kemenangan parti pemerintah di kawasan itu... kejayaan mempertahankan kerusi Parlimen Gelang Patah turut menyumbang kepada usaha BN untuk mempertahankan tampuk kekuasaannya di peringkat Pusat pada PRU-13".

Ini lah yang dikatakan Bila Terantuk Baru Nak Ternadah (Tersedar) namun bagi Umno bukan nya bila Terantuk baru Ternadah ataupun Tersedar... tetapi bila dah rasa Umno hampir mampos baru nak sedar... itu pun bukan atas dasar kesedaran dan keinsafan untuk rakyat tapi demi menyelamatkan kerjaya Politik yang dah tinggal nyawa-nyawa ikan... kah kah kah !. [sumber klik sini]


hemmmmm..... kalau lah umno/bn negeri johor yang dikatakan kuat didalam malaysia pun semakin kelam kabut dan terpaksa diarah bekerja 24 jam sehari serta melipatkan usha 10 kali ganda... tak kan lu oarang tak dapat bayangkan beb bagaimana keadaan tenatnya umno/bn di negeri-negeri lain... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan... heeeee... A B U.

2 ulasan:

  1. Teruknya kapal nak karam

    BalasPadam
  2. BN akan kerja 10 kali ganda nak jaga Gelang Patah...Boleh ke beb?

    BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....