DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Jumaat, 13 Julai 2012

BAGI AIR PERCUMA DASAR TERDESAK PEMIMPIN UMNO SELANGOR... KAH KAH KAH !

Bila pulak lah timbul idea untuk memberi air percuma ni beb... apa lu dah rasa dah tak ada jalan lain ke untuk menang wahai Timbalan Perhubungan Umno Selangor... dan lu ingat Rakyat Selangor bodoh ke dengan kenyataan lu ni... kah kah kah... dengan mengatakan Barisan Nasional (BN) tidak mempunyai masalah untuk meneruskan pemberian air percuma di Selangor jika berjaya merampas semula negeri Selangor...Gua rasa nak muntah pun ada beb.... weeek tuiiih... kah kah kah !.

Lu orang suruh aje lah beliau tu cermin muka beliau beb... selama 54 tahun Umno/Bn memerintah baru sekarang lu orang kata nak bagi air percuma... kah kah kah... apa lu orang dah rasa tak ada jalan lain untuk lu orang menang ke... cari lah idea lain untuk menang beb... apasal lah lu orang tak terfikir idea lain untuk menambat hati pengundi Negeri Selangor... atau lu orang memang tak idea dan tak mampu untuk berfikir idea lain selain daripada idea orang lain... kah kah kah !.

Itu lah pasal banyak sangat makan daging lembu tak sembelih beb... sampaikan tak mampu untuk berfikir sesuatu yang lain selain daripada idea orang lain... yang jelas pulak tu idea itu timbul setelah berbagai idea yang dihidangkan kepada Rakyat Selangor tidak mendapat sambutan.... walaupun sampai keperingkat Memohon Maaf atas kesalahan terdahulu oleh Pengerusi Perhubungan Umno Selangor yang juga Presiden Umno merangkap Pelopor Demokrasi Terbaik Wassatiyah iaitu Datuk Seri Haji Najib (DSHN)... kah kah kah !.

Apa lagi lah yang lu orang cuba nak tipu Rakyat Negeri Selangor ni Pemimpin Umno/Bn oiiii... sudah lah dimasa lu orang memerintah Negeri Selangor... kerja lu orang siang malam asik menipu Rakyat Negeri Selangor aje... ni masa lu orang jadi Pembangkang pun sifat menipu lu orang langsung tak boleh lu orang nak tinggalkan... kah kah kah... tapi kan yang bodoh nya lu orang ialah apabila masih beranggapan yang Rakyat Negeri Selangor keseluruhan nya bodoh seperti kebanyakan penyokong Umno/Bn... yang berfikir menggunakan otak Manusia... kah kah kah !.

Satu pesanan dari Gua... kalau lu orang terasa apa yang Gua tulis kat atas... jawapan nya senang aje beb... pergi mampos lah dengan lu orang yang dah lebih banyak menyusahkan Rakyat dari menyenangkan... tanpa Umno/Bn menjadi Kerajaan setidak-tidak nya Rakyat Negeri Selangor merasai Nikmat sebagai Rakyat antara Negeri Terkaya dalam Malaysia... walaupun hanya baru empat lebih sikit memerintah Negeri Selangor ini... mungkin ada cacat cela disana sini... kalau itu Gua masih boleh terima kerana baru sekadar empat tahun lebih... kah kah kah !.

Dan lu orang akan mengatakan sama aje siapa pun yang memerintah... jawapan dari Gua senang aje beb... kalau sama aje siapa pun yang memerintah... biar lah orang lain pulak yang jadi kaya asalkan bukan lu orang Umno/Bn yang dah 54 tahun mengaut hasil kekayaan Negeri Selangor... tak kan asik lu orang aje nak merompak hasil kekayaan Negeri Selangor dan menjadi kaya raya... biar lah orang lain pulak merasai hasil kekayaan Negeri Selangor... ini tidak balik-balik lu orang aje yang nak... dah lah tu rakyat langsung lu orang tak bagi rasa walaupun air percuma.... betul-betul lu orang jenis penyamun tak nak rugi langsung... kah kah kah !. [sumber klik sini]


hemmmmm..... kononya ia akan dilakukan melalui pendekatan berbeza demi kepentingan rakyat... berbeza apanya beb... suruh kira berapa ekor lembu NFC pun lu tak boleh nak kira berapa ekor... lagi lu nak kata sesuatu yang berbeza... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee... A B U.

1 ulasan:

  1. ek ele..nak bagi can sama lu balik ker..dan mmg lu org akan memberi air percumer tapi dgn cara lulah...cara lu ialah dgn menaikkan harga air sampai rakyat menjadi hamba kpd keraajaan UMNO/Bn utk membayar bil2 dan perkhidmatan2 yg lain setiap bulan hinggakan duit gaji setiap bulan rakyat tidak berbaki langsung.....itulah cara penyamun UMNO/BN merompak duit rakyat.......hampeeeeeh

    BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....