DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Jumaat, 13 April 2012

PERGGGHHH... JANGAN BERI WALAU SATU UNDI PUN PADA PR, HASAN ALI SAHKAN BELIAU BARUA UMNO BEB, KAH KAH KAH !.


Selalunya beliau cuba mengelak apabila dikaitkan dengan Umno... namun sampai bila pembohongan tersebut boleh disembunyikan apakan lagi kalau pembohongan tersebut umpama barah yang busuk sampai ke usus... dan semasa Jelajah Utara yang dibuat Oleh Datuk Hasan Ali dengan tak secara langsung beliau telah mengakui yang beliau adalah Barua Umno... apabila menggesa Pengundi Negeri Kedah tidak memberi walaupun satu undi pun kepada Pakatan Rakyat (PR) dalam Pilihan Raya Umum ke13 (PRU13) dengan alasan tidak boleh bergantung harapan pada perikatan itu.

Yang dihairankan kenapa beliau tidak mengakui yang beliau adalah Barua Umno dan terus terang menyuruh pengundi memberi undi kepada Umno/Bn... inilah persoalan yang bermain difikiran ramai orang... namun persoalan ini nampak nya semakin hari semakin terjawap oleh tindak tanduk beliau sendiri yang seakan sudah mahu mengakui nya dengan gaya bahasa yang beliau keluarkan... atau mungkin keadaan sekarang tak mengizinkan beliau mengistiharkan perkara tersebut kerana dikhuatir orang ramai akan lebih menampakan kemenyampahan kepada beliau atas sebab bersetongkol dengan Umno.

KENAPA TAKUT NAK MASUK UMNO DATUK ?

Mungkin itu adalah penyebabnya beliau berselindung dibawah Jati bagi menampakan beliau tidak menyebelahi Umno... dan kalau diamati perjuangan Jati ianya sama dengan pertubuhan Perkasam yang Presiden nya Yb Datuk Ibrahim Ali... namun Perkasam sudah jelas tidak disukai oleh majoriti rakyat yang benci kan perkauaman sejak dari mula ianya ditubuhkan dan ditambah lagi yang menubuhkan nya adalah Yb Datuk Ibrahim Ali Al-Kataki... inilah sebab beliau tidak mahu bersama Perkasam yang sudah jelas menjadi Barua Umno dan sudah jelas juga dibenci oleh sebahagian besar rakyat.

Untuk itu beliau menubuhkan Jati agar beliau boleh berselindung dengan tak menampakan beliau pro-Umno... yang mungkin pada fikiran beliau rakyat masih bodoh seperti penyokong Umno yang mana Pemimpin Umno masih boleh menipu Penyokong walaupun berbagai penyelewengan sudah dilakukan... dan sebab itu juga lah Umno tidak mempelawa beliau memasuki Umno... namun kerjasama dan bantuan masih boleh berjalan walaupun tanpa memasuki Umno... tapi sampai bila beliau akan tahan menjalani keadaan sebegini... sedangkan PRU13 semakin hampir menjelmakan wajahnya... kah kah kah !!!.


hemmmmm..... sekarang ni aku tengah nak congak yang beliau akan bertanding dimana... sebabnya dimana beliau pernah jadi yb maka disitulah rakyat sangat sayangkan beliau... kerana sebagai bekas penceramah motivasi yang berjaya... ini telah digunakan oleh beliau untuk mendidik secara percuma anak-anak melayu islam di mana beliau menjadi yb... kah kah kah !!!... kalau lu orang tak percaya pergi tanya pengundi dimana hasan ali pernah jadi yb... umno perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee..... a b u.

3 ulasan:

  1. hahaha. kesian. Lu Sapa? Lu hanya pakar motibasi saja beb yang dah basi tak laku...

    BalasPadam
  2. Mamat ni bakal menerima nasib seperti Zulkifli Nordin, Ezam, Zaharin dan ramai lagi yang pernah jadi kuda tungganagan BN. La ni depa dah tak laku!

    BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....