DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Ahad, 19 Februari 2012

IBRAHIM ALI JADI PEGUAM BELA PALING BODOH... ANAK GUAMNYA ROSMAH KATA BELI DIA KATA TAK BELI... KAH KAH KAH !!!

Satu sejarah tercatit dalam Negara apabila orang yang hendak menjadi Peguam Bela telah menonjolkan kebodohan yang selama ni cuba disembunyikan.... kah kah kah !!!, satu isu yang rasa dah sejuk tetapi kembali hangat akibat dari perbuatan Peguam Bela yang bukan membela tapi mengampu. kah kah kah !!!.

Sesuatu benda yang telah diakui oleh Datin Hajah Rosmah Mansur iaitu membeli cincin berharga RM24 juta hasil tabungan dari kecil... tiba-tiba dinafikan oleh Peguam Bela yang juga Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasam (Perkasam) Datuk Ibrahim Ali... kah kah kah !!!.

SEKADAR HIASAN
Menurut katanya "Cincin ni kalau RM24 juta lebih berkilo-kilo (beratnya) lebih besar dari tembikai Cina. Boleh pakai ke tidak?" soalnya... nampak sangat beliau umpama katak bawah tempurung... yang tak mengikuti perkembangan zaman dan berita " perhiasan wanita" kah kah kah !!!.

Sambil mengataka ramai yang bercakap dan ia sudah selesai malam ini... namun sebenar nya beliau telah memulakan babak baru berkenaan Cincin RM24 juta yang diakui sendiri oleh Datin Hajah Seri Rosmah Mansur... hasil dari tabungan beliau sejak kecil lagi... kah kah kah !!!.

Mungkin kerana terlalu mengampu bagi untuk mendapatkan kerusi untuk bertanding dalam PRU 13... membuatkan beliau lupa atau menyangka rakyat telah lupa akan pengakuan dari Datin Seri Rosmah Mansur itu sendiri yang disiar didalam Utusan Meloyakan... kah kah kah !!!.


hemmmmm..... beliau siap mengelarkan datin hajah rosmah sebagai srikandi negara... kah kah kah !!!, memang kuat betul ibrahim ali mengampu rosmah demi sebuah kerusi... mungkin beliau momohon kerusi yang luar dari negeri kelantan... kah kah kah !!!... umno perkasam jati betul-betul meloyakan  heeeee.....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....