DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Selasa, 15 November 2011

SPRM serah siasatan projek Fidlot pada polis, BUNYINYA MACAM NAK LEPAS TANGAN AJE !!!!

Satu aduan yang NGO Jingga 13 kepada SuruhanJaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berkenaan Projet Lembu Perbadanan Fidlot Nasional (NFC) milik keluarga Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga  Dan Masyarakat YB Senator Datuk Sharizat Abdul Jalil tetapi telah diserahkan kepada Pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) kerana aduan ditakrifkan sebagai dibawah kanun keseksaan dan maknanya bukan ada unsur-unsur rasuah..Bukan hendak menempelak SPRM tetapi bukankah kalau ditakrifkan sebagai rasuah mungkin banyak dan lebih ramai lagi pehak yang boleh dilibatkan berdasarkan kenyataan-kenyataan mereka-mereka yang cuba mempertahankan satu Projet Nasional yang dah nak hampir terlingkup.Kenyataan yang dibuat oleh Menteri Pertanian Dan Asas Tani YB Datuk Noh Omar  pada   mulanya menyatakan ianya melalui tender terhad dan kemudianya menyatakan pula tender terbuka. Benar ini adalah Projet Swasta tetapi Pinjaman Mudah yang diperolehi didapati RM250 juta adalah atas jaminan Pehak Kerajaan disamping itu ada juga disediakan Geran sebanyak RM75 juta yang sudah tentu diberi percuma.

Kita berharap supaya SPRM dapat meneliti semula dan membuka kertas siasatan demi menjaga hak-hak Rakyat yang diselewengkan.hemmmmm.....umno dengan penipuan umpama lembu dengan  tali lembu yang tak boleh lepassssssss, betul-betul meloyakan.... heeeeeeeeTiada ulasan:

Catat Ulasan

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....