DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Isnin, 1 Jun 2015

Jeng... Jeng... Jeng... Fitnah Terbaru Terhadap Tuang Guru Haji Hadi Disebarkan !.


Mungkin ini adalah satu lagi FITNAH Terkini terhadap Tuang Presideng PAS Tuang Guru Datuk Seri Haji Abdul Hadi jika mengikut kata si Wala'un-Wala'un yang Membabi Buta, yang mana  si Wala'un-Wala'un sampai membodohkan diri dengan tidak dapat membezakan Kritikan terhadap cara Kepimpinan Ulama' yang Bodoh Berpolitik dengan Kritikan terhadap Ilmu Ulama' yang ada Pemimpin Politik... kah kah kah !.

Jika tulisan diatas di Hukumkan sebagai Fitnah terhadap Tuang Presiden PAS, apa pulak lah hendak dihukumkan terhadap kenyataan Tuang Presiden yang berkata "Ahli PAS bebas memilih sama ada mahukan Pemimpin yang Dipilih oleh DAP atau sebalik nya". Apakah kerana yang mengeluarkan kenyataan tersebut adalah Tuang Presideng PAS maka ianya tidak dikira sebagai Fitnah... kah kah kah !. 

Apakah si Wala'un Ulama' Tuang Presideng menganggap bahawa Tuang Presideng PAS tiada Cacat Cela nya walau dalam apa hal sekalipun, asalkan ianya datang dari Mulut Celupur Tuang Presideng maka ianya adalah Halal Tanpa Was-Was. Walaupun pun Tuang Presideng berkata mahu Memasuki Lubang Ular yang satu ketika dahulu pernah dimasuki sehingga Dipatuk Ular bernama Umno... kah kah kah !.

Wahhhh banyak Cantik Muka lu orang ya si Wala'un-Wala'un, orang lain buat dihukum sebagai Fitnah tetapi bila Pemimpin yang diwala'kan membuat ianya dianggap seperti Mengikut Hukum Syarak. Apa barang lah Wala'un, kalau ya pun hendak Menjayakan Slogan PAS GANTI UMNO jangan lah sampai Kebodohan serta Kebebalan Penyokong Umno turut sama digantikan... kah kah kah !.

Berbeza seperti Langit dengan Bumi cara dan angapan si Wala'un terhadap Ulama' yang bukan dari Pihak Tuang Presideng, dimana Ulama' tersebut seperti Halal dan Mendapat PAHALA jika Dikritik dan di Caci. Begitu sekali si Wala'un Membodohkan diri seperti mana Ahli dan Penyokong Umno Membodohkan diri dia orang dalam hal Kewala'kan Membabi Buta kepada Pemimpin dia orang... kah kah kah !.

Berlajar-belajar lah punya Perasaan Malu sikit Wala'un, tak kan kerana hendak Menjayakan Slogan Pas Ganti Umno sampaikan habis semua hendak Ditukar Hak Milik dari Umno kepada PAS. Tak kan lu orang lupa bahawa selain dari Kebodohan dan Kebebalan yang ada pada Penyokong Umno, dia orang juga kebanyakan nya mempunyai Muka Tak Malu Tampal Kulit Babi 14 Inci... kah kah kah !.

Tak mungkin lu orang Wala'un-Wala'un mahu dikatakan sebagai Penyokong yang Bodoh dan Bebal Melantun-lantun serta Mempunyai Muka Tak Malu Tampal Kulit Babi 14 Inci,  bila mana Slogan Pas Ganti betul-betul dapat Direalisasikan. Tapi jika itu adalah Pilihan Hati lu orang apa nak buat, cuma Sayang sekali Penyokong Ulama' yang mengaku Cerdik sebenar nya TOLOL... kah kah kah !.


hemmmmm..... gua baru aje dapat upah dari hasil penulisan gua beb... agak lumayan jugak... ialah gua dah buat kerja mestilah dapat upah beb... gua bukan nya seperti ahli parlimen yang datang bersidang sekadar memanaskan kerusi... kah kah kah !.

5 ulasan: 1. IBU
  BAPAK
  TUNJANG

  IBU kpd MASAALAH

  BAPAK kpd MASAALAH

  TUNJANG kpd MASAALAH adalah lahanat-FITNAH

  DASAR kpd lahanat-FITNAH ini adalah sundal-songlap-RASUAH ddlm GELAP!


  Sundal

  SONGLAP

  RASUAH busuk-keji ddlm GELAP ini ahli2 wajib jls NAMPAK!

  Coba?

  Coba jwb??

  Nape buat FITNAH pilkuda betol2 dekat-SANGAT2 pd hari mngundi PRU-13 dulu???

  Isu jenayah "PILkuda" swajarnya repot pd POLIS nape war2 FITNAH kat TV3 & Utusex Meloya???

  Nape buat khianat-FITNAH dgn sengaja bg WATIKAH 3-penjuru pd PRU-13 itu?????

  Ingat jwpan ini!!!!

  DASAR

  DASAR..dan DASAR kpd FITNAH adalah songlap-RASUAH ddlm GELAP,,inilah jwpannya!!!!!!


  Ada?
  Adakah?? FITNAH mrupakan akhlak-RasuluLLAH???

  Ada?
  Adakah?? FITNAH mrupakan AKIDAH-RasuluLLAH????

  BUKAN?
  BUKANkah?? FITNAH mrupakan akhlak-AKIDAH kpd "Yahudi-Musyrik-Munafiq-JAHILIYAH" yg sgt2 dikutuk dan tlh pon dilaknat oleh ALLAH?????

  Inilah..akhlak-AKIDAH ularrrMak-FITNAH as-SUK ygTERANG2 berani mnipu-ALLAH & mnipu umah!!!


  FOKUS

  FOKUS & FOKUS

  FOKUS & FOKUS Ahmad Awang & Mat Sabu..serta perWAKILan2 semua adalah kpd isu-FITNAH yg mnjd TUNJANGpokok kpd sbesar7MASAALAH yg tlh dbawa oleh sipmbawa'FITNAH sikaki'FITNAH & siBapak'FITNAH itu..

  ..yg sgt2 "WAJIB" dibongkar habis2an utk dpt sama2 diSAKSIkan...bukan SENGAJA dibuat2-BUTA tak NAMPAK krn malu-TAKUT konon2nya "dia" tuu "ulamak?", sdangkan "dia"lah ularrrrrrrMAK yg mnjd sbesar7 sbesar7 sBESAR7"KEMUNGKARAN" yg swajib7nya dihapuskan dgn sulohan CAHAYA yg bnar7TEPAT & bnar7TERANG agar siTOLOL2-walaun boleh "insaf-NAMPAK"!

  Ingat..

  Disebalik RASUAH...adalah onar-makar-FITNAH!?

  Disebalik FITNAH...tlh mencurah2 ESOS-balak-projek-proxy-songlap-RASUAH!?

  FITNAH & RASUAH..adalah sbejat7KHIANAT sjahat7 mentekedarah DARAH & keringat ummah!!!!!

  BalasPadam
 2. Please kalau boleh jgn sebut Tuang President yg gagal negeri sendiri.

  Dengar nama dia boleh muntah

  BalasPadam
 3. Bro Mat Indera..

  Coba lu jwp nape nape & NAPE?

  Kenapa & nape Nik Aziz berbeza??

  Kenapa & nape Nik Aziz TIADA & takdak terpalit sikitpon dgn FITNAH???? NAPE bro????

  Jawapannya...Nik Aziz takde KESAH lngsung pasal "DUIT"..dia takde sklumit berNIAT-songlap RASUAH ddlm GELAP...Nik Aziz bnar7FOKUS trhdp Islam yg bnar7AMANAH mnjaga khazanah serta ksjahteraan ummah!

  Itulah yg mmbezakan Nik Aziz dgn ularrrMak2-FITNAH as-SUK wal RASUAH yg mnjd sbesar7CILAKA kpd khidupan ummah!

  FITNAH itu kini sedang "memakan-BALIK" siBapak-FITNAH itu sendiri tanpa dia mnyedarinya!

  SAKSIkan lah bro!

  BalasPadam
 4. TGHH mana ada fitnah!!!
  Kan nga kor ming kan??

  BalasPadam
 5. apa yang lu meraban ni Wang Rosling oiiii... kah kah kah

  BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....