DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Rabu, 13 Mei 2015

Akhirnya Dendam Bekas MB Terengganu Terhadap DS Najid Dapat Juga Dibalas


Kenapa gua katakan beliau BERDENDAM terhadap Presiden Umno Datuk Seri Haji Najib ialah, boleh sahaja Bekas Menteri Besar (MB) Terengganu Datuk Seri Ahmad Said yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) (BN-Kijal) mengatakan yang beliau TIDAK PASTI atau pun TIDAK INGAT berkaitan dengan Terengganu Investmen Authority (TIA) bila beliau Diajukan Soalan Lisan oleh Adun Bukit Payung Yb Mohd Nor Hamzah (PR-PAS).

Jika jawapan Tidak Pasti dan Tidak Ingat diberikan oleh beliau kepada Soalan Lisan Adun Bukit Payung tersebut, apa yang Adun Bukit Payung boleh lakukan kecuali Mendengar. Namun DS Ahmad Said tidak memilih Jawapan Tidak Pasti dan Tidak Ingat, sebaliknya mengatakan TIA atau yang sekarang dikenali sebagai 1MBD adalah antara Punca Kemarahan DS Haji Najib kepada beliau hingga diminta Meletakkan Jawatan sebagai MB Terengganu.

Yang mana dikatakan punca Kemarahan tersebut Berputik apabila beliau Tidak Bersetuju bila TIA cuba untuk Mencagarkan Gas dan Minyak di Laut Terengganu, kenapa DS Ahmad Said tidak menjawap soalan Adun Paka dengan Jawapan Tidak Pasti dan Tidak Ingat. Kenapa pula beliau perlu MEMBEBEL sampai kepada Peristiwa Perletakakan Jawatan beliau sebagai MB Terengganu, tiada lain sebab nya adalah kerana Dendam beliau terhadap DS Najib.

Untuk itu lu orang terutama Penyokong-Penyokong UMNO HARAMJADAH jangan pulak kata yang gua ni buat Fitnah ok, kerana bab Dendam Mendendam adalah perkara biasa kepada Isi Perut Umno dan Yang Sewaktu Dengan Nya. Jika tidak sebegitu tak kan Parti Umno boleh MAMPOS DIBUNUH oleh Ahli Umno itu sendiri dan Dikebumikan Tanpa Nisan. Ia nya juga Bertepatan sekali dengan Slogan Umno iaitu Perjuangan Agama Bangsa dan Negara... kah kah kah !.

Buat DS Ahmad Said gua ucapkan TAHNIAH diatas sebab DS telah Berjaya juga Membalas Dendam DS Terhadap Presiden Umno yang telah Memalukan DS satu ketika dulu, menurut kata lu DS ada lagi yang DS hendak ceritakan tetapi tidak dimasa ini. Tak apa DS, gua setia menunggu Masa dan Ketika nya untuk DS Menceritakan Perihal 1MDB tersebut. Cuma nya DS sekarang ni perlu lebih Berhati-hati dalam Pergerakan... tahu sama tahu sudah lah ya DS... kah kah kah !. sumber FMT


hemmmmm..... nampak gaya nya perdana menteri wassatiyah terbaik umno terpaksa membuat tempahan bagi menambah stok pampers beliau yang sedia ada... kah kah kah !.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....