DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Khamis, 13 Mac 2014

Terkini MH370 : Juruterbang Pula Disyaki Mematikan Alat Pergerakan Pesawat


Pesawat MH370 yang hilang sejak Sabtu lepas Berkemungkinan Terbang selama Empat Jam daripada Lokasi dan WAKTU TERAKHIR ia Dikesan. Menurut laporan The Wall Street Journal (WSJ), Penyiasat Penerbangan dan Para Pegawai Peselamatan percaya Pesawat itu berada di udara untuk jumlah MASA 5 Jam termasuk 1 Jam daripada Lokasi Terakhir ia BERLEPAS. Ia berdasarkan data yang Dimuat Turun secara Automatik dan dihantar oleh ENJIN Pesawat Boeing 777-200er itu. Ia adalah sebahagian daripada Program dan Pemantauan Rutin Syarikat itu.

Masa Penerbangan sebanyak Lima Jam selepas berlepas dari Kuala Lumpur bererti Pesawat itu MAMPU Terbang dengan JARAK TAMBAHAN kira-kira 2,200 Batu Nautika . Ia boleh terbang sehingga ke  Lautan Hindi, sempadan Pakistan atau pun Lautan Arab, bergantung kepada Kelajuan Pesawat tersebut. WSJ turut Mengesahkan bahawa JURUTERBANG boleh MEMATIKAN TRANSPONDER iaitu alat yang Memancarkan ISYARAT PERGERAKAN Pesawat.

Laporan itu berkata Pihak Penyiasat KEGANASAN Amerika Syarikat sedang MENYIASAT kemungkinan Juruterbang Pesawat itu atau INDIVIDU LAIN yang berada di atas Pesawat itu Mematikan Transponder untuk MENGELAK RADAR PESAWAT DIKESAN. Setakat ini, Pegawai Keselamatan Amerika Syarikat berkata TIADA PETUNJUK bahawa KALADIAN itu ada KAITAN dengan KEGANASAN walaupun mereka TIDAK MENGENEPIKAN KEMUNGKINAN itu.

Walau bagaimanapun, Persoalan KEMANAKAH PESASAWAT ITU MENGHALA dan MENGAPA ia TERBANG untuk WAKTU YANG LAMA Tanpa Menghidupkan Transponder, telah menyebabkan PELBAGAI TEORI dikemukakan oleh Para Penyiasat. Seorang Pegawai yang terlibat dengan Penyiasatan itu berkata Salah Satu Teori yang Disiasat ialah kemungkinan Pesawat itu DIALIHKAN "DENGAN NIAT untuk Menggunakan Pesawat itu Pemudian bagi Satu TUJUAN LAIN.

Sistem PEMANTAUAN ENJIN pada Pesawat itu dibekalkan oleh Pembuat Enjin, ROLLS ROYCE yang secara BERKALA akan MENGHANTAR MAKLUMAT berhubung  Keadaan Enjin, Operasi dan Pergerakan Pesawat serta Kemudahan di DARAT. Ia adalah sebahagian daripada PERJANJIAN Penyelenggaraannya, Penerbangan Malaysia menghantar DATA ENJIN Secara Langsung untuk DIANALISA oleh Rolls Royce. Sistem ini mengumpul Data dari dalam Pesawat  777 dengan Prestasi Enjin Berkembar Trent 800 itu.

Menurut Laman web Rolls -Royce, data tersebut diproses Secara Automatik "SUPAYA PERUBAHAN KECIL PUN DAPAT DIKESAN". Data Enjin tersebut sedang Dianalisa untuk MEMBANTU menentukan LALUAN PENERBANGAN Pesawat selepas Transponder Berhenti BERFUNGSI. Pesawat MH370 TERPUTUS HUBUNGAN dengan Pusat Kawalan Udara Subang, jam 2.40 pagi pada 8 Mac lalu. Sejumlah 239 Penumpang dari Pelbagai Negara termasuk Anak Kapal berada di dalam Penerbangan tersebut. sumber


hemmmmm..... yang paling percaya dengan atikel dari wsj ini ialah menteri kesalamatan dalam negeri (kdn) iaitu menteri maharaja lawak mega zahid hamidi, sebab itu ada dikatakan yang pihak polis telah menyiasat rumah-rumah kru pesawat walaupun dinafikan oleh pemangku menteri pengangkutan.

2 ulasan:

  1. Keadaan sekarang seperti telah mendekati elemen SANDIWARA yang memakan nyawa.

    BalasPadam
  2. Tolong boikot kapal terbang MAS sebab sanggup jadi "kambing hitam" dlm sandiwara ni. Wahai Umno BN..sekali kamu berbohong..selama-lamanya kami tak akan percayakan kamu lagi!!!

    BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....