DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Ahad, 5 Mei 2013

PRU13 : DAKWAT KEKAL TAK KEKAL JAWAPAN TAK BERTANGGUNGJAWAP DARI SPR !

Ini lah jenis MANUSIA kalau HIDUP punya MUKA TAK MALU TAMPAL KUKIT BABI 14 INCI dan kalau MAMPOS pulak memang PATUT boleh sangat DIKENCINGKAN KUBUR beliau beb... sebelum WAKTU PENGUNDIAN beliau yang mewakili Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) SIBUK mengatakan yang DAKWAT KEKAL tersebut adalah KEKAL... macam mana punya KEKAL itu gua tak pasti lah apa MAKSUD beliau... namun kalau mengikut kata SPR bagi PENGUNDIAN AWAL untuk Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) ianya boleh BERTAHAN sehingga 7 Hari dan bagi PENGUNDIAN BIASA ianya boleh bertahan sehingga 3 Hari... satu kenyataan yang MENIPU TERANG-TERANG atau MENIPU KAMI-KAZE... kah kah kah !.

Sedangkan DAKWAT KEKAL yang digunakan bagi PENGUNDIAN AWAL telah DIBUKTIKAN yang ianya usahkan 7 Hari boleh BERTAHAN malahan 7 Jam pun belum tentu beb... seperti BIASA sebagai pihak yang TAK BERTANGGUNGJAWAP dan MENDAPAT PERKHIMATAN LAWYER BURUK BARUA UMNO maka SPR pun pada mulanya mengatakan TIDAK PERCAYA yang DAKWAT KEKAL tersebut boleh DITANGGALKAN belum pun sampai 2 Jam ianya DICALIT kepada PENGUNDI AWAL... maka BERPUTAR lah KEPALA OTAK SPR untuk mencari JAWAPAN MENIPU  yang perlu diberikan bagi MENJAWAP ketidak KEKAL nya DAKWAT KEKAL tersebut.

Setelah BERFIKIR maka dapat lah JAWAPAN MENIPU yang hendak diberikan bagi MENJAWAP kenapa DAKWAT KEKAL TAK KEKAL... yang mana dikatakan KEGAGALAN PETUGAS SPR MEMATUHI CARA PENGGUNAAN DAKWAT KEKAL tersebut sebagai PUNCA kenapa ianya TAK KEKAL... iaitu kerana DAKWAT KEKAL tersebut TIDAK DIGONCANG TERLEBIH DAHULU SEBELUM IANYA DIGUNAKAN... tapi hari ini beb sekali lagi TERBUKTI yang DAKWAT KEKAL bagi PENGUNDIAN BIASA pun SAMA TAK KEKAL seperti DAKWAT KEKAL kepada PENGUNDI AWAL tempoh hari... APA CERITA ni SPR beb... TAK SUDAH NAK MENIPU... kah kah kah !.

Lu orang nak TAHU apa kata Timbalan Pengerusi SPR Datuk Wan Ahmad Wan Omar bila DIAJUKAN SOALAN berkenaan DAKWAT KEKAL tersebut... dengan MUKA SARDIN CAP AYAM beliau pun berkata "Saya TIDAK BIMBANG dengan DAKWAT KEKAL boleh DIBASUH hari ini... kerana ESOK anda TIDAK BOLEH MENGUNDI... bagaimana dia boleh MENGUNDI tanpa MyKad atau nombor IC? satu nama hanya DITULIS SEKALI"... itu sebab gua cakap yang SPR cuba untuk MENIPU RAKYAT dengan JAWAPAN PALING BODOH... apakah ini yang dikatakan PENAMBAHBAIKAN SISTEM PILIHANRAYA (PSPR)... yang mana BERJUTA WANG RAKYAT telah DIBELANJAKAN demi mencari PILIHAN RAYA BERSIH bagi MEMBELI DAKWAT KEKAL ?. sumber MI dan mediaselangorku

Apakah ini HASIL yang DIDAPATI dari PSPR dengan WANG RAKYAT HABIS tapi HASIL macam KEPALA BAPAK SPR... lu orang kalau TAK BOLEH BUAT KERJA RAKYAT PUN TAK PAKSA beb... lu orang KERJA DIBAYAR GAJI... dan GAJI tersebut DIBAYAR bukan nya dari HASIL HARTA PUSAK MAK BAPAK lu orang atau pun HASIL HARTA PUSAKA MAK BAPAK PEMIMPIN UMNO lu tahu tak beb... lu orang TAK BOLEH kata yang "PEMBEKAL menghantar KUALITI yang MACAM MANA... kita TIDAK TAHU serta RUMIT"... kerana SPR mempunyai MASA 1 Tahun bagi MENGUJI KEBERKESANAN DAKWAT KEKAL tersebut beb... kah kah kah !.

Bila RAKYAT mahukan DEMONSTRASI terhadap DAKWAT KEKAL lu orang beri BERBAGAI ALASAN BODOH... konon nya TAK MAHU KESELAMATAN WARNA DAKWAT KEKAL DIKETAHUI UMUM... sedangkan mana LEBIH PENTING... sama ada KEBERKESANAN DAKWAT KEKAL tersebut atau KESELAMATAN WARNA DAKWAT KEKAL... atau lu orang memang jenis BEBAL MELANTUN-LANTUN tapi MENGAKU PANDAI atau lebih senang lagi boleh dikatakan BODOH SOMBONG yang jenis PANDAI TAK DI IKUT dan BODOH TAK BOLEH DIAJAR... hidup lebih banyak MEYUSAHKAN RAKYAT dari MEMBERI MANAFAAT kepada RAKYAT... HAKKKKK TUIHHHHH !.


hemmmmm..... lebih baik aje lu orang letak jawatan...lebih lama lu orang makan gaji haram kat spr tu lagi rakyat menyumpah lu beb... jangan nak salahkan rakyat kalau kerja lu orang seperti haramjadah... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee... A B U.

6 ulasan:

 1. Baik lagi inai, tak tanggal walau cuci dengan sabun. Tapi dakwat SPR mudah hilang!

  BalasPadam
 2. nak kata Pengerusi dan Timbalan Pengerusi SPR bodoh tak kena..yang nyata mereka ini jahat....

  BalasPadam
 3. aku buat report dakwat kekal hilang lepas cuci tangan dibalai polis dan bersama2 ada ramai beratur nak wat report yg sama. kpd pengerusi and tim pengerusi pkr kau tunggulah nanti lepas 8pm nasib kau. klau BN menang selamat kau tapi klau PR menang bersedia utk berhujah dikandang mahkamah...

  BalasPadam
 4. maaf aku nak wat pembatulan pada SPR bukan PKR - tanpa nama 7.01 : kpd pengerusi and tim pengerusi SPR kau tunggulah nanti lepas 8pm nasib kau. klau BN menang selamat kau tapi klau PR menang bersedia utk berhujah dikandang mahkamah..

  BalasPadam
 5. Tak pa lah nak buat macam mana . Dah perangai depa macam tu. Aku rasa SPR ni yakin BN akan menang.

  BalasPadam
 6. Dakwat kekal yang "Tidak Kekal"...Tahan 7 hari ? Bohong !!! Tak sampai sejam pun dah boleh hilang ,basuh dengan sabun jer dah hilang ... Hmm,Apa kes ni ?

  BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....