DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Khamis, 6 September 2012

GUA SETUJU YG PIJAK GAMBAR HJ NAJIB, HJH ROSMAH DAN BARUA UMNO DIDAKWA !


Heboh dengan ungkapan tak bersopan lah, tak beradap lah, tak menjunjung rukun negara lah... dan macam-macam lagi ungkapan bagi menggambarkan betapa suci nya manusia bernama Datuk Seri Haji Najib (DSHN) serta Isteri beliau Datin Seri Hajah Rosmah (DSHR) serta Barua Umno sehingga menghilang segala alasan kenapa perkara tersebut terjadi...dan sepantas itu jugalah Pihak Polis menubuhkan Pasukan Khas bagi menyiasat perkara tersebut.


Cukup bagus dengan tindakan pantas Pihak Polis tersebut...  disini gua nak katakan yang gua bersetuju kalau mereka yang memijak gambar Pemimpin yang gambarnya suci iaitu gambar Pemimpin Umno dan Barua Umno didakwa... ia bagi ditegakan hujah kenapa gambar beliau tidak boleh dipijak... disana mungkin akan terkeluar segala alasan mengapa mereka memijak gambar DSHN dan gambar DSHR dan tidak ketinggalan gambar Barua Umno iaitu Pengerusi Suruhajaya Pilihan Raya.


Di Mahkamah juga mungkin segala bukti tentang kebiadapan dan kurang ajarnya Penyokong serta Pemimpin Umno boleh diserta bagi pihak Mahkamah memberi Pertimbangan... dan inilah alasan mengapa gua katakan gua cukup bersetuju dengan pendakwaan keatas yang memijak gambar semua Haramjadah tersebut... semestinya perbicaraan tersebut akan menjadi perhatian bagi hampir seluruh rakyat untuk mengetahui keadaan sebenar kejadian tersebut.


Ok lah beb kat bawah ni gua bagi satu gambar yang sepatutnya Umno dan Barua-Barua Umno dapat... kerana perangai Umno sejak dari Dulu , Kini dan Selamanya akan tetap sama selagi Umno mempunyai nafas di dalam politik Negara... hanya dengan menguburkan nya dalam Pilihan raya Umum ke13 (PRU13) sahaja mampu menjadikan Negara aman dari Politik Kotor yang diwarisi Umno dari Bapa Umno iaitu Inggeris Penjajah... kah kah kah !.
hemmmmm..... dasar manusia yang mempunyai muka tak malu tahap gila babi... sebab itu mereka tak peduli dengan apa jalan sekalipun yang penting umno terus berkuasa bagi merompak harta rakyat dengan berbagai alasan haramjadah... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee... A B U.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....