DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Sabtu, 7 Julai 2012

BERJAYAKAH RAFIZI MEMBONGKAR PENYELEWENGAN DUA MENTERI WANITA YANG BERBEZA JANTINA... KAH KAH KAH !

Mungkin beliau boleh dianggap diantara pencatit sejarah Negara jikalau berjaya membongkar penyelewengan oleh dua Menteri Wanita berbeza jantina nya... kah kah kah... seperti yang lu orang tahu... satu nya memang seorang Wanita yang menjadi Menteri Wanita dan Pembangunan Keluarga tersebut iaitu Datuk Seri Sharizat Abdul Jalil... tapi yang lagi ni adalah seorang Lelaki tetapi beragan nak jadi seorang Wanita...dengan menjawat jawatan Menteri Wanita dan Pembangunan Keluarga dan lebih malang lagi beliau adalah Perdana Menteri Malaysia iaitu Datuk Seri Haji Najib Wasatiyah... kah kah kah !.

Menyingkap kembali kesah bekas Menteri Wanita dan Pembangunan Keluarga yang dikaitkan dengan isu National Fedlot Copration (NFC) yang Saudara Rafizi bongkarkan... pada awalnya ramai lah Penchacai Umno yang mengatakan itu adalah Fitnah yang dirancang oleh Rafizi dan kepimpinan Pakatan Rakyat (PR) yang lain... namun kesudahan akhirnya ia memang terbukti berlaku penyelewengan...dari segi pemberian tender... dan cara duit pinjaman mudah dengan jaminan Kerajaan dibelanjakan... tapi yang dibawa kemahkamah hanyalah bagaimana duit pinjaman mudah tersebut dibelanjakan...

Sedangkan bagaimana keluarga beliau boleh memperolehi tender NFC tidak pula disiasat... kalau melihat dari mata kasar pun jelas berlaku penyelewengan dengan tiadanya tender terbuka dalam memberi projek NFC kepada keluarga Datuk Seri Sharizat Abdul Jalil... dari itu pendakwaan keatas Suami Datuk Seri Sharizat Abdul boleh lah dikatakan hanya untuk menutup penyelewengan dalam pemberian tender tersebut... mungkin kerana ianya melibatkan Pemimpin Kerajaan yang lebih tinggi... kerana ianya melibatkan soal meluluskan projek NFC kepada keluarga Datuk Seri Sharizat Abdul Jalil.

Sebagai seorang yang sedang dalam proses pencatit sejarah nampaknya Rafizi tidak tinggal diam dalam membongkar penyelewengan oleh KerajaanUmno/Bn yang memang terkenal dalam soal Penyelewengan Harta Rakyat... dan yang terbaru sekarang oleh Rafizi ialah membongkar lagi penyelewengan oleh Pemimpin Umno/Bn dalam tender projek tambahan LRT Laluan Ampang yang pada asalnya diberikan kepada Balfour Beatty-Invensys Consortium (Balfour) tetapi jatuh ke tangan Konsortium George Kent atas campur tangan Datuk Haji Seri Najib Wassatiyah menurut beliau.

Dan seperti biasa sebagaimana Isu NFC... isu dalam tender projek tambahan LRT Laluan Ampang yang pada asalnya diberikan kepada Balfour Beatty-Invensys Consortium (Balfour) tetapi jatuh ke tangan Konsortium George Kent atas campur tangan Datuk Haji Seri Najib Wassatiyah... juga dinafikan... tapi kali ini corak penafian berbeza dari isu NFC... yang mana awal-awal lagi Rafizi kini disiasat sepasukan polis dari Bukit Aman di bawah Akta Rahsia Rasmi (OSA)... lawak betul pemimpin-pemimpin Umno/Bn ni... kah kah kah... membongkar penyelewengan tender dalam sesuatu projek dikatakan Akta Rahsia Rasmi...OSA kepala Bapak lu orang... kah kah kah !.

Apa yang dilihat sekarang ini ialah Pemimpin Umno/Bn yang diketuai oleh Datuk Sei Haji Najib Wassatiyah cuba menyekat seawal yang mungkin supaya isu penyelewengan tender tersebut... dengan harapan ia tidak dibangkitkan oleh Rafizi secara berterusan seperti isu NFC sehingga membawa kepada bekas Menteri Wanita tidak mahu menyambung khimat beliau sebagai Senator... seterusnya tidak menyambung khimat beliau sebagai Menteri Wanita dan Keluarga selepas tempoh Senator beliau berakhir... ini jelas menunjukkan bahawa siasatan peringkat tinggi polis terhadap Rafizi bertujuan melindungi Pemimpin Umno Pelopur Wassatiyah tersebut dan dimasa yang sama cuba menakut-nakut Rafizi... kah kah kah !.


hemmmmm..... cuba menakut-nakutkan serta mengganggu tumpuan Rafizi dalam isu tersebut dengan siasatan awal polis... kah kah kah... apa lu ingat rakyat sekarang seperti budak-budak yang ditakutkan dengan cerita hantu ke...kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee... A B U.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....