DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

Terkini

get this widget here

.

.

.

.

.

.

.

.

Khamis, 14 Jun 2012

VIDEO YANG BUKAN SETAKAT PENYOKONG PR KETAWA TAPI PENCHACAI UMPORNO PUN AKAN TELAN AIR LIUR BEB, KAH KAH KAH !

Seperti yang gua cakap lah... video ni kalau lu orang penyokong Pakatan Rakyat (PR) tengok pasti lu orang boleh tergelak gila beb... kah kah kah... dan kalau penchacai Umporno tengok pulak pasti dia orang akan telan air liur dan teringatkan kata-kata Tun Madey "dah berpuluh tahun yang cerdik pandai tak memasuki Umporno" kah kah kah... Lu orang penchacai jangan marah gua... kalau Lu nak marah Lu marah lah Pemimpin Kesayangan Lu orang yang pernah membuat Umporno mampos pada tahun 1987... kah kah kah !.

Video ni gua jumpa semasa sedang cari cerita kat facebook... dengar bunyi tajuk nampak menarik... tapi bila dah tengok memang sah penchacai Umporno yang bagi nama kat video ni sebenarnya yang letak otak kat kepala lutut... kah kah kah... ada macam ini punya penceramah dia pergi masuk kan dalam you tube... kah kah kah... memang betul lah kata Tun Madey... kah kah kah !.

Apa yang difahamkan beliau ni bernama Datuk Profesor Kamarudin Kachar yang juga Presiden Majlis Perunding Melayu (MPM) dan ada yang kata beliau Presiden Pertubuhan Pemikir Profesional Melayu... senang cerita boleh dikata NGO pro Umporno atau dalam bahasa simbolik nya Barua Umporno... kah kah kah... beliau juga mengatakan beliau seorang Persara Askar Wataniah berpangkat Kolonel.

Tapi tak ada pula gunakan nama Kolonel bersara pada awal nama beliau seperti Kolonel-Kolenel yang lain selepas bersara... mungkin sebab beliau hanya Askar Wataniah aje kot... tak ada hal lah Askar betul ke atau Askar Wataniah... yang penting perlu ada kebanggaan menjadi Askar dan bukan hanya berbangga macam bekas Kolonel ni dikala hendak mencari nama... kah kah kah !.

Seronok betul gua tergelak dengan gelagat beliau yang bunyi meneran macam orang nak melepas pun ada... macam orang mabuk todi pun ada apabila tersasul-sasul bila bercakap... siap kata pak saudara dia kebal lah apabila ditembak... tapi lepas tu mati hanya kerana ditikam... kalau dah mati ditikam kebal apanya... kah kah kah... yang pasti penchacai Umporno pasti menelan air dan ketawa terbahak-bahak walaupun tidak merelakan apa yang bekas Kolonel ni cakap... kah kah kah !.

                                                                 VIDEO DISINI


hemmmmm..... sepatutnya umporno panggil beliau buat laporan polis dan seterusnya jadi saksi perbicaraan mat sabu di pulau pinang tempoh hari... baru lah tak akan terjadi saksi pendakwa panggil mat sabu you is my brother... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan... heeeee... A B U.

34 ulasan:

  1. Bodo lah mat kachar nie. Bodo tahap phiang!Kesian kat hang. Awat lah hang bodo kan diri tahap UMNGOK? Lebih baik dok kat rumah bela ayam seramma. Phuiittt!

    BalasPadam
  2. betul ke kamarudin kacha? kalau kamarudin kacha tu wa kenal bro.. bapak member gua. dulu dia orang hebat di UPM.

    BalasPadam
  3. kamarudin kachar, pengakap tua...kesian kat dia, di perkudakan UMNOOOO.

    BalasPadam
  4. Nak citer sikit ttg si Kamaruddin Kachar ni. Aku ex student overseas yang belajar di Australia. Kami pernah dipanggil balik untuk mengikuti kursus BTN pada penghujung tahun 1984. Masa tu dia adalah sebagai penceramah dalam program BTN yang dihadiri oleh student2 tajaan JPA yang pulang berkursus. Dalam program tu biasalah....semua tentang melayu dan program bercorak rasis. Siap maki-maki orang melayu yang kononnya tak de semangat kebangsaan. Dewan digelapkan.... si Kamaruddin Kachar ni mulalah merapu sambil memaki. Ada student yang ketawa melihat gelagat dia....maka lagilah dia naik angin sambil memaki. Sehinggakan ada beberapa student perempuan jatuh pengsan kerana mungkin rasa ketakutan dalam gelap sambil dimaki2 kononnya nak bagi naik semangat. Apa lagi....student lelaki yang terdengar insident beberapa pelajar perempuan pengsan mula naik angin. Bukan naik angin disebabkan kata2 "semangat" si Kamaruddin Kachar ni, tapi sebab marahkan si Kamaruddin Kachar. Maka beramai-ramai maju kepentas untuk berdepan dengan professor kangkung ni. Apa lagi si Kamaruddin ni, ingatkan hebat sangat, berani sangat.....terus cabut lari ikut pintu belakang dewan. Pejuang konon....tui.... Program ini diadakan di Dewan ILSAS Bangi. Ketika itu DSAI masih sebagai Menteri Belia & Sukan dan dia pun ada bagi ucapan pada kami semua. Inilah yang hebatnya konon pejuang....baru dikejar oleh student dah lari ikut pintu belakang. Pihak penganjur memberitahu sekiranya student terus nak cari si Kamaruddin Kachar ni maka pihak FRU akan dipanggil. Barulah kemarahan student reda..... Haha.... itulah alkisahnya

    BalasPadam
  5. kah kah kah menonggeng aku tergelak dengor Askar part time punya cerita nih.Ingatkan regular army TA rupanya,ingat kan Askar Melayu rupanya nama dia KACAR.Melayu ke Keling nih yang lebih melayu dari orang Melayu......Dey tahun berapa commission dan training kedet kat mana? Stakat training kat PLAW tu gi lah main jauh jauh. Jangan jangan pangkat main gantong aje nih.Kalau TA tu biasa la kena embodied baru merasa jadi askar betul, kalau tak jadi weekend askar.Dah la tu gi masjid lagi baik,rambut tu dah putih dah, dan seluar pun dah ter londeh.....kih3.Awak tuh dah tua di swing dik Mat Sabu kang terpelanting...India yang bagi statement kat court Pasal kes kominis Mat Sabu tu your brader ka sebab dia sudah anggap Mat Sabu brader dia....cit busuk punya worang.

    BalasPadam
  6. Kamarudin Kucar Kacir. Tok oui, time hebat BTN kau dah lupus.Ubahlah perangai tu, awak dah tua.Perangai memaki hamun tak habih2.Den takut kok malikal maut datang masa atok sodang mencarut; susah nak jawab Mungkar Nangkir. Kau tejorit2 pun oghang UMNO tak ambik port pun.

    BalasPadam
  7. kolonel (b) wataniah? kepala hotak mana pulak yg ajar wataniah boleh guna title lepas besara? pangkat tu awarded sbb msk wataniah, dah pencen mn bole pakai lg

    BalasPadam
  8. tak payah ler bodohkan diri,awak tu dah tua

    BalasPadam
  9. mat dera... ohh jadi tak boleh lah nak dibanggakan Askar Wataniah pencen tuuu ya... kah kah kah...

    BalasPadam
  10. Ini silapnya bila ATM bagi Kolonel kehormat kat profesor kongkang di IPTA.. buat malu bekas pegawai.

    Cakap dia pun macam lepas pekena cap Anjing bodoh (Guiness is good for you)...

    BalasPadam
  11. Kesian kat orang tua tu yer...kena bodoh dek umno...berucapah dia dengan ganasnya sedangkan abang mat sabu dah pun selesai kisahnya....umno...umno...aangkah mananya muka bumi ini TANPA MU WAHAI UMNO

    BalasPadam
  12. BUDAKBOY

    Fully trained colonel???? weiii samdol. Amaran Keras!!! Jangan menipu.

    Staff college tak pi camna fully trained?? Askar 3 jam sebulan ni cakap pun sangkut2. Ada pi SOS ke??? opsssssss... tu airforce je ye.. hahahaha..

    Sori bro. gua sudah rembat ini kisah dan tambah Ajinomoto kat blog memain gua.

    BalasPadam
  13. Kesian kamarudin ni, dia sekampung dgn saya dan pensyarah saya di UPM dulu. Hari2 tua dia patut di kelilingi cucu dan cicit ni pegi terpekik terlalak memaki hamun buat fitnah, berbohong etc.di mana silap nya pun tak tahu..

    BalasPadam
  14. segala jenis lembu kambing tenggiling tenuk keluar utk menyokong umno supaya rebah.

    itu sajalah standard yg meyokong umno sekarang ini...pelawak tak semenggah.

    udahlah muka buruk, perangai buruk, tkde tokoh intelek langsung.

    karaktor mcm org sasau...betul wa ckp lu...bukan saja2 nk kutuk

    BalasPadam
  15. Boleh masuk pertandingan RAJA LAWAK BODOH..!! SURE BODOH PUNYER..!!

    BalasPadam
  16. KK, I know what you did when you was may lacturer at UPM sometime ago. Kami ambil peperiksaan psikologi pendidikan tiga hari sebelum dia hendak terbang ke Australia untuk sambung belajar. Di Subang (lapangan terbang antarabangsa ketika itu)ketika kami menghantar dia nak berlepas, kami tanya dia dah siap ke periksa kertas jawapan kami (tiga karangan pendek)? Dia kita dah siap. Cepat betul dia periksa tiga karangan setiap seorang dan ada 150 pelajar. Bagaimanalah dia periksa jawapan kami? Timbang kati agaknya. Itulah KK kalau nak tau. Banyak lagi yang aku tahu tentang KK ni.

    BalasPadam
  17. kolonel kehormat je pon. jangan la nak belagak sangat. bukannya ikut latihan pon. pangkat dapat saja ja. kui kui kui

    BalasPadam
  18. maaf la nak komen skit dalam ramai2 ahli dan penyokong yang dok sokong umno nie yg macam kk nie banyak la aku rasa, macam tak berapa sihat ja aku tengok, kat kg aku pun spesis cam nie la jugak yg sindrumdown, yg bodo2 cerdik, yg taktau apa ttg banyak hal, yg lurus bendoi dan entahlah tak reti nak cakap, nasib la ada depa nie leh jugak penuhkan kerusi.

    BalasPadam
  19. Malaun kacar kamaruddin ini adalah bekas BTN dan penyokong tegar UMNO dan bergaji tinggi. Askar wataniah TA dan tiada ilmu Askar dalam diri mereka; bahkan ramai pakai panggkat mejar dan kolonel TA kerana penyokong tentera semasa di pusat pengajian tinggi; kalau tanya tentang basik fire power pun meka ni tak tau bodoh dan bangang.Saya masa mengajar di PALAPES sangat kenal mereka2 ini.

    BalasPadam
  20. Saya mulanya tak minat nak tengok pasal ada gambar pengakap tua.. tapi lepas saksikan video tu dan terbahak-bahak sampai keluar air mata.. terpanggil pulak nak bagi komen.. saya tak kenal orang tua ini tapi cara dia menyampaikan dan isi ceramahnya yang merapu meraban tuh.. memang layak masuk MAHARAJA LAWAK MEGA lah.. adoii la.. macamana BTN dulu boleh ambik org camni jadi penceramah?? takda akal ka..

    BalasPadam
  21. Woi penjilat ponggong anuwar sekelian,

    walau pun si KK ni tak hensem macam raja liwat anuwar berahim korang(pheewitt!!) tapi sebab musabab mengapa kita harus benci komunis is valid....mat sabu tak sekolah sebab angkat komunis...korang 2 X 5 jek dgn mat sabun tu..

    BalasPadam
  22. Tanpa nama 3:29,
    Lu kalau nak tengok diri lu... lu tengok lah KK tu beb... kah kah kah...

    BalasPadam
  23. TN 121012 - 3.29, Hjh kmu very good. KK xmau double standard nanti guna B ada yg marah; bjubor bburit.

    BalasPadam
  24. SEORANG KOLONEL gaya percakapannya mcm tu ke? mcm x sekolah jek. dah tu brapa kali dia highlight yang dia tu bekas kolonel..mcm nak meninggi diri pulak dia..dan asik ulang perkataan jgn main2 jek...oi kolonel..aku memetik perkataan terakhir ko..ko kata sayang agama islam...kenapa si Chua Soi Lek hina hudud ko tak pergi tampar muka dia..rebus dia hidup2??

    BalasPadam
  25. Memang lawak la si kamaruddin nie....hehehe

    BalasPadam
  26. KAMARUDDIN KACAU INI BEKAS TNC UPM YANG ANTI PELAJAR YANG PAKAI KOPIAH DI U. CAKAP BESAR TAPI TIDAK ADA ISI. BODOH PUNYA PECACAI UMNGOK. KONEL ASKAR DI UPM SAHAJA. TEMBERANG BESAR DUDUK DI SUNGAI RAMAL. NO RESPECT FOR YOU.

    BalasPadam
  27. As Salam...

    Dah tengok video ni...lawak la der...ckp pun tergagap...Macamlah hebat...agaknya berapa RM lah dibayarnya kan...adoi... ni la melayu aklau dah terlalu taksud dengan dunia politik...ayyak APTB...

    Dah follow sini le bro...jangan lupa singgah laman portal gua yer...


    Macai UMNGOK Apa Pun Tak Boleh Der

    BalasPadam
  28. mcm maner la hr ni aku bleh tertgk video ni.lagi bagus mejar david teo bercakap..dah mcm penyair aku tgk..

    BalasPadam
  29. INI orang gile yang berceramah....AMENO tersilap atau ketandusan penceramah...tapi AMENO ni memang bodo punn....

    BalasPadam
  30. Kesian budak-budak yang jadi pelsajar dia. Meti tensyen dapat prof kangkung dan bengap!!!!

    BalasPadam
  31. professor kucar kacir....

    BalasPadam
  32. PROF KUCAR KACIR NI PROF KANGKUNG PALING BAHLUL DI NUSANTARA

    BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....