DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Rabu, 14 Mei 2014

Cerita Lawak Dari Adun Umno Negeri Terengganu


Kerana TERKEJUT BERUK rupanya sebab kenapa Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bukit Besi YB Roslee Daud ni Keluar Umno beb, gua ingatkan beliau Keluar Umno kerana beliau adalah Penyokong kepada Bekas Menteri Besar (MB) Terengganu Dato' Seri Ahmad Said NELLANG yang DISINGKIRKAN tu... kah kah kah !.

Kalau ini macam gua punya Anggapan sudah salah lah beb, bermakna juga Tulisan gua yang mengatakan beliau telah MENGENCINGKAN Ahmad Said NALANG juga adalah Salah Tulis, ialah mana lah gua nak sangka yang beliau boleh sampai Terkejut Beruk hingga membuat Kepututsan Keluar Umno dan menjadi Adun Bebas... kah kah kah !.

Lu pun satu hal juga Adun Bukit Besi Che Li oiii... kalau ya pun lu nak Terkejut Beruk jangan lah sampai Keluar Umno, cuba gak bila lu Terkejut Beruk tu lu buat selain dari Keluar Umno boleh tak Che Li. Kerana lu habis semua Orang lain pun turut sama Terkejut Beruk, bila beranggapan yang lu adalah Penyokong Ahmad Said NELLANG... kah kah kah !.

Namun sekalung Taniah buat lu Che Li kerana berjaya Mencipta Nama didalam World Book Of Record bila lu dapat menjadi Adun Bebas Paling Singkat dalam DUNIA iaitu hanya selama 12 Jam, ada jugak lah Manafaat nya pada lu bila lu Terkejut Beruk ya Che Li. Tak Tahu lah apa Anugerah yang akan dapat hasil dari menjadi Adun Bebas selama 12 jam tu... kah kah kah !.

Tapi kan Che Li... gua rasalah yang paling pulak Terkejut Beruk bila lu mengatakan sebab lu Keluar Umno kerana Terkejut Beruk sudah tentu nya adalah Ahmad Said NELLANG lu tahu tak, kerana Ahmad Said NELLANG Terkejut Beruk lah sampai beliau terpaksa membuat Air Turn Back 360 Darjah dan kembali semula menjadi Ahli Umno seperti lu... kah kah kah !.

Lain kali gua kena Berhati-Hati betul bila melibatkan Species Umno ni beb, sebab lain yang gua sangka rupanya lain pulak keadaan yang sebenarnya. Selalu gua macam itu lah beb... bila gua beranggapan Harga Barangan Naik tapi yang sebetulnya kepada Species Umno tidak Naik... Bila gua kata tetap Naik maka Species Umno kata itu bukan Naik tapi Turun... kah kah kah !. sumber


hemmmmm..... penyu menangis siapa lah yang tahu beb... apa-apa pun bukan nya mudah untuk melawan arus jika membawa sekali beban berupa kekotoran yang banyak... kah kah kah... A B U.

2 ulasan:

  1. banyak spesis 'natang' di ganu rupanya ! ABU !

    BalasPadam
  2. Terkejut Beruk? nampak gayalah dia sanggup mengaku dirinya beruk daripada manusia sama seperti teori Darwin yang membodohkan seluruh manusia di muka bumi ni. Tak apalah, lu seorang sahajalah jadi Beruk mr. Roslee kerana orang pintar lebih - lebih lagi umat Islam tidak akan sesekali mengaku dirinya beruk tapi mengaku dirinya adalah manusia yang tinggi darjatnya daripada binatang.

    SInce lu mengaku diri lu beruk maka menjadi kewajipan kita untuk ganti beruk kepada manusia untuk memerintah

    BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....