DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Selasa, 29 April 2014

Punca Kenapa Ibrahim Ali Marah Dengan Obama Terbongkar


PELIK BIN AJAIB dalam pada Hampir Seluruh Ahli Umno daripada Ahli Biasa sampai lah kepada Penchacai Angkat Najis Umno BERBANGGA dengan Kedatangan Presiden Negara Amerika Brack Obama ke Negara Malaysia, tiba-tiba ada Suara Katak SUMBANG yang MARAH dengan Obama. Sedangkan beliau adalah seorang yang TERKENAL 1 Malaysia sebagai BARUA UMNO Tahap Tertinggi dari DULU KINI dan SELAMA nya.

Siapa Tak Kenal dengan yang namanya Datuk Ibrahim Ali AL-KATAKI, seorang POLITIKUS yang menjadikan SANG KATAK sebagai SUMBER INSPIRASI beliau. Dimana Sejarah telah MEMBUKTIKAN yang beliau dengan Umno BERPISAH TIADA seperti Satu Undi Untuk Umno bersamaan Satu Undi Untuk Amerika, walau dimana beliau berada dan atas KAPASITI apa beliau Berkedudukan namum Umno Tetap DIHATI.

Begitulah Sayang nya Ibrahim Ali dengan Umno, namun ADA KELAINAN sedikit didalam Hal Lawatan Presiden Amerika tersebut ke Malaysia. Kelainan nya ialah bila beliau telah MEMBANGKANG Kenyataan Obama bila mana Obama mengatakan yang Malaysia harus Memberi Peluang Kepada Semua Golongan termasuk yang MINORITI. Satu Kenyataan yang BIASA dan ianya tidak mendatangkan KRITIKAN daripada Penchacai Angkat Najis Umno yang lain.

Tetapi Kenyataan itu yang menjadi MODAL kepada Ibrahim Ali dengan mengatakan Obama sebagai Tidak TELUS sehingga berkata "Layanan Apa Yang Israel Beri Kepada Penduduk Palestine, Bercakap Tak Serupa Bikin. Kenapa Obama Tak Nasihat Penduduk Bukan Wajid Menghormati Kaum Majoriti Islam. Obama seperti Lain-Lain Presiden Amerika Juga Tidak Telus". Seolah-olah beliau TERPUKUL dengan Kenyataan Obama tersebut hingga Menyakitkan Hati beliau.

Kenapa ya Ibrahim Ali begitu Marah dengan Kenyataan Obama tersebut sedangkan Ahli Umno serta Penchacai Angkat Najis Umno yang lain nya DIAM MEMBISU tanpa Kritikan malahan MEMUJI Presiden Amerika dan BERSORAK GIRANG bila saja gambar SELFIE antara Ulul Amri Umno Najib dan Obama TERSEBAR di Alam Maya. Tak kan hanya Kenyataan tersebut beliau begitu Marah GILA BABI dengan Obama sedangkan 1 DUNIA tahu bagaimana Sikap Negara Amerika.

Setelah DIRISIK-RISIK dengan Orang-Orang yang Rapat dengan beliau terutama nya Orang-Orang didalam Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASAM) maka TERBONGKAR lah apa sebenar nya yang membuat Ibrahim Ali begitu Marah dengan Obama. Menurut kata Orang-Orang didalam PERKASAM beliau Marah kerana Obama tidak Berjumpa dengan Perkasam yang beliau adalah Presiden nya, sedangkan Obama mengadakan Perjumpaan dengan Pertubuhan-Pertubuhan lain.

Juga yang menjadi bertambah Marah nya Ibrahim Ali ialah bila Obama ada Menyebut Nama Datuk Seri Anwar Ibrahim sedangkan beliau yang LEBIH BAIK dan LAYAK menjadi Perdana Menteri dari Anwar Ibrahim tidak langsung disebut oleh Obama dalam Ucapan nya. Dikatakan juga jika Obama mahu Berjumpa dengan Ibrahiim Ali maka Satu KENDURI BESAR-BESARAN akan Dibuat oleh Perkasam dengan Mengorbankan LEMBU NFC dari Ladang Mak Ijat... kah kah kah.

Oiiiii Ibarahim Ali... rupa nya itu sebab lu Marah Gila Babi dengan Obama ya Brahim.... bukan lah sebab kerana Presiden Obama tu Tidak Telus ya... mungkin jika Obama ada menyebut nama lu atau Mengadakan Perjumpaa dengan Perkasam maka kenyataan dari lu akan berbunyi begini "Presiden Amerika Barack Obama adalah seorang yang JUJUR dan mahu menerima Pandangan dari Perkasam adalah Tak Adil mengatakan Amerika sebagai Pembuli Negara Malaysia"... tak gitu Brahim... kah kah kah !. sumber


hemmmmm..... brahim oh brahim kenapa engkau marah sangat, macam mana brahim tak marah, obama tak jumpa brahim... kah kah kah... A B U.

Tiada ulasan:

Catat Komen

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....