DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Selasa, 13 Mei 2014

Tiga Lagi Adun Umno Yang Dikatakan Akan Keluar Umno Membuat Pengesahan


Teka-Teki berkaitan apa yang diperkatakan bahawa 3 Orang lagi Ahli Dewan Undang Negeri (Adun) Terengganu dari Umno akan Mengikuti Jejak Langkah 3 Adun Umno yang sebelum ini telah Mengistiharkan Keluar Umno dan menjadi Adun Bebas, ini berdasarkan dari Ketidak Hadiran Adun-Adun tersebut didalam Majlis Perlatikan Menteri Besar Terengganu yang Baru semalam.

Tiga Adun dari Umno yang telah keluar Umno sebelum ini ialah YB Dato' Seri Ahmad Said (Adun Kijal), YB Ghazali Taib (Adun Ajil) dan Roslee Daud (Adun Bukit Besi), manakala yang DIKAITKAN dalam senarai Menunggu untuk Keluar Umno ialah YB Dato' Mohd Jidin Shafee (Adun Permasuri), YB ir Rosli Othman (Adun Kemasik) dan YB Nawi Mohamad (Adun Kuala Besut).

Setelah Menunggu agak lama Perkhabaran dari ketiga-tiga Adun Umno yang dikatakan didalam Senarai Menunggu untuk Keluar dari Umno akhir Ketiga-tiga nya Mengesahkan melalui jawapan mereka dibawah, tak apa lah walaupun lambat Menunggu jawapan dari dia orang setidak-tidak nya Jawapan tersebut masih lagi memberi Pernafasan Sementara buat Umno Terengganu.

  1. YB Dato' Mohd Jidin Shafee (Adun Permasuri)- "Saya tetap akan bersama Umno"
     
  2. YB ir Rosli Othman (Adun Kemasik)- " Saya menafikan akan keluar daripada Umno dan menjadi wakil bebas". 
  3. YB Nawi Mohamad (Adun Hulu Besut)- "Saya tidak akan sekali-kali meninggalkan Umno".

Lega sekejap Ulul Amri Umno Datuk Seri Haji Najib dan Kepimpinan Umno yang lain beb, tapi tak tahu lah berapa lama lagi Kelegaan tersebut dapat Bertahan. Jikalau sebelum ini Ungkapan yang selalu Keluar dari Mulut Longkang Pemimpin Umno serta Penchcai Angkat Najis Umno ialah "Majoriti Masih Bersama Umno", untuk Situasi di Terengganu ni apa Ungkapan yang digunakan... kah kah kah !. sumber


hemmmmm..... kalau ikutkan sejarah ulul amri umno haji najib ni, seboleh-boleh nya beliau tak mahu ada nya pilihan raya negeri (prn) terengganu, segala helah dan muslihat akan digunakan bagi prn tidak terjadi... seperti pru13 lah beb, lihat berapa lama masa beliau ambil untuk membubarkan parlimen... kah kah kah... A B U.1 ulasan:

  1. kalu tak nak mereka ini keluar atau berpatah balik kepangkuan UMNO senang aje.....kan SPRM ada,tak payah susah-susah.

    BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....