DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Jumaat, 16 Mei 2014

Rekod Dunia Yang Tercipta Sepanjang 48 Jam Krisis DUN Terengganu


Walaupun Krisis Dewan Undangan (Dun) Terengganu dikatakan telah selesai, dengan Kembalinya Ahli-Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) dari Umno MENJILAT LUDAH-LUDAH mereka dengan berbagai Gaya dan Cara. Namun ada Penganalisa Politik berkata bahawa Krisis Dun Terngganu adalah Permulaan kepada Krisis-krisis yang akan Mendatang.

Benar atau pun Tidak Benar apa yang dikatakan oleh Penganalisa Politik tersebut adalah, ianya hanya Benar jika ada lagi Krisis berlaku dan Tidak Benar jika Dun Terengganu tidak Bergolak sehingga lah ke Piliha Raya Umum Ke-14 (PRU14). Walau apa pun Menariknya sepanjang tak sampai 48 Jam Krisis Dun ialah berbagai Rekod Dunia telah Tercipta.

Itu lah yang Menarik nya beb... bila sesuatu perkara melibatkan satu Bangsa yang bernama Umno, bukan nya mudah dan adalah sesuatu yang Agak Mustahil ianya dapat dilakukan oleh Bangsa lain selain dari Bangsa Umno. Hanya mengambil dalam masa kurang dari 48 Jam namun Bangsa Umno telah Berjaya Mencipta berbagai Rekod Dunia sewaktu Krisis Dun.

Antaranya ialah Kerajaan Umno/Bn Negeri Terengganu tidak RUNTUH walaupun Kedudukan Kerusi Dun yang dimiliki oleh Umno sama banyak dengan yang dimiliki oleh Pembangkang, namun Umno mendapat Tambahan Kerusi Dun iaitu Dun Speaker. Mungkin benar yang Speaker ada mempunyai Satu Undi semasa sesuatu Pengundian sedang dijalankan.

Lojik nya ialah Speaker adalah seperti Pengerusi sesuatu Masyuarat dan tak secara langsung ia adalah dikira Ahli dalam sesuatu Masyuarat, tetapi itu adalah semasa Dun Bersidang dan bila sesuatu Undian dijalankan. Tapi apakah dalam soal Pembentukan sesuatu Kerajaan maka Speaker juga dikira sebagai mewakil Dun iaitu Dun Speaker.

Jika Benar atau Tidak Benar disinilah Rekod Dunia telah Tercipta apabila Kerajaan Umno/Bn tidak Runtuh walaupun Kerusi yang dimiliki Umno/Bn sama banyak dengan Kerusi yang dimiliki Pembangkang. Belum tentu lagi Bangsa lain dalam Dunia selain dari Bangsa Umno dapat Mempertahankan Kerajaan jika berkeadaan Genting sebegitu.

Kemudian ianya di ikuti satu lagi Rekod Dunia telah Tercipta melalui Adun Bukit Besi YB Roslee Daud yang menjadi Adun Bebas Paling Singkat Waktunya iaitu Tak Sampai pun dalam masa 12 Jam, satu masa yang cukup Singkat dan belum pernah terjadi bukan hanya di Negara Malaysia malahan di mana-mana Negara pun di dalam Dunia... Syabas.

Ianya juga dikatakan sebagai Rekod Lawak Gila Babi yang belum pernah dicipta dalam Dunia kerana tindakan beliau Keluar Umno hanya berpunca dari Perasaan Terkejut Beruk dengan perubahan Menteri Besar Negeri Terengganu. Bukan mudah untuk beliau keluar Umno dan meninggal Perjuangan Agama, Bangsa dan Negara jika tidak kerana beliau Terkejut Beruk.

Manakala Rekod Dunia yang Paling Hebat Dicipta semasa Krisis Dun sudah tentu lah datang nya dari seorang yang cukup NELLANG iaitu Dato' Seri Ahmad Said, kerana dengan Nellang lah beliau telah Keluar Umno hanya beralasan Kenduri Kahwin Anak beliau dan dengan Nellang juga lah beliau Kembali kepada Umno kerana Cintakan Umno... kah kah kah !.


hemmmmm..... nasib baiklah krisis dun terengganu hanya berjalan tak sampai pun 48 jam... gua ingat kalau ia nya berlarutan mungkin lagi banyak rekod akan dicipta oleh bangsa umno... kah kah kah... A B U.

2 ulasan:

  1. Maka terserlah lah bangsa haprak.

    BalasPadam
  2. Hi admin i tak tahu info apalah si gombung post ini macam advertising pula.

    Anyway inilah keistimewaan bangsa UMNO. Kalau orang luar tahu, diaorang akan ketewa beb sebab malaysia diperintah kumpulan badut bernama UMNO dengan ketua sarkas diaorang mr. Haji Najib, bersama dengan seekor beruk mr. Roslee. Kesian rakyat Malaysia, Beruk pun boleh mempunyai kuasa untuk memerintah tapi apa boleh buat sudah menjadi pilihan umat melayu. Pilih Beruk memerintah daripada manusia yang memerintah.

    BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....