DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Isnin, 30 September 2013

AHMAD MASLAN NI MEMANG BANGANG BIN BAHLUL BEB... KAH KAH KAH !

Macam mana tidak gua katakan BANGANG BIN BAHLUL Timbalan Menteri Kewangan Datuk Ahmad Maslan ni beb... MANGKUK AYUN ni menyatakan RASA KESAL kerana Rakyat menurutnya TIDAK MENGUCAPKAN TERIMA KASIH kepada Kerajaan atas SUBSIDI yang disalurkan... namun golongan tersebut akan MENIMBULKAN BANTAHAN apabila SUBSIDI tersebut DIKURANGKAN... katanya ketika menjawab soalan dari Datuk Abdul Aziz Sheikh Fadzir BN-Kulim Bandar Baru berhubung TABIAT Perbelanjaan Kerajaan.... kah kah kah !. sumber mk

Gua rasa biar lah gua sambungkan AYAT-AYAT BODOH yang tidak disebutkan oleh MANGKUK AYUN Ahmad Maslan tu... sambungan nya begini bunyi nya beb "Golongan tersebut TIDAK SEDAR ke bahawa SUBSIDI yang DISALURKAN adalah WANG dari HARTA MAK BAPAK PEMIMPIN UMNO sejak DULU KINI dan SELAMANYA... dan golongan ini perlu SEDAR bahawa Kerajaan Umno/Bn adalah Kerajaan yang dibentuk atas dasar SUKA RELA... iaitu bekerja TANPA IMBUHAN seperti GAJI... ELAUN dan APA SAJA yang berbentuk PENDAPATAN... kah kah kah !.

Apa macam Ahmad Maslan... SEDAP tak bunyi ayat yang gua ucapkan bagi pihak lu... tak ada SELINDUNG-SELINDUNG punya beb... itu adalah apa yang sebenar nya TERSIRAT dalam KEPALA OTAK lu tu kan... dan rasanya gua pun TAK SALAH bila mengeluarkan ayat seperti diatas kerana lu sendiri tak sanggup untuk keluarkan dari MULUT LONGKANG lu kan kan kan kan... tak apa gua pun FAHAM yang lu tak sanggup untuk berkata sedemikian kerana lu cuba CONTROL BODOH dan tak mahu dilihat seperti MUKA TAK MALU TAMPAL KULIT BABI 14 kan ke begitu Ahmad Maslan... kah kah kah !.

Itu sebab nya kalau lu orang lihat dengan MATA KEPALA lu orang... lu orang akan nampak betapa WASSATIYAH dan MAQASID SYARIAH nya cara Pentadbiran yang dilakukan oleh Pemimpin Umno selama ini beb ... bagi GERAN buat FILEM tapi FILEM BERTARAF SAMPAH... orang lain buat FILEM UNTUNG tapi MANGKUK AYUN ni buat FILEM RUGI... tajuk Filem pulak tu boleh bertukar dari TANDA PUTERA menjadi TANDA TANYA kenapa TAK UNTUNG... macam mana NAK UNTUNG kalau buat FILEM bukan dengan DUIT MAK BAPAK dia orang tapi dengan DUIT RAKYAT... kah kah kah !.

Semua yang dibuat semua nya TAK UNTUNG... ada kilang Kereta kilang Kereta RUGI walaupun sudah BERPULUH TAHUN BUAT KERETA... bela LEMBU kat KONDOMINIUM... MAJU IKAN dan MAJU TERNAK entah APA CERITA... lepas tu SIBUK kata CINA yang naik kan HARGA AYAM dan BARANG MAKANAN... kalau lu orang PANDAI dan TAK BODOH cuba lah ATASI masalah tersebut beb... jangan hanya cakap Peniaga Cina saja SESUKA HATI naik kan HARGA BARANGAN... kalau semasa menjadi Kerajaan pun TAK BOLEH nak selesaikan MASALAH RAKYAT... jawap nya kalau tak menjadi Kerajaan lagi lah TAK BOLEH beb... yang boleh hanya lah MENIPU dan membuat FITNAH... kah kah kah !.


hemmmmm.....  kalau di katakan bodoh bin bahlul nanti kata lah... tak berbudi bahasa lah... tak bersopan santun lah... tak hormat pemimpin melayu lah... nak jatuhkan kerajaan melayu islam lah dan entah apa lagi lah yang bla bla bla bla... tapi setiap kali keluar saja dari mulut longkang pemimpin umno mesti boleh buat rakyat yang mahu berfikir termuntah-muntah beb... uweeekkkkkk tuihhhhhhhh... kah kah kah... A B U.

6 ulasan:

 1. punya nak ampu,bodek & kelentong habis-habisan daa ! ABU jangan lupa !

  BalasPadam
 2. pagi tadi tengok live sidang dewan rakyat ahmad maslan ini tak layak jadi menteri bodoh punya menteri

  BalasPadam
 3. A pa punya poyo la tokjib pilih mangkuk ni je ketua penerangan umno...hanya ini spesis yg 'terbaik' drpd 3 juta ahli umno...low class mentality...mcmana nak bersaing dgn menteri2 muda s,pore..takda standard langsung...btw cuba tanya mamat ni minggu lepas tido kat felda mana...dulu ckp tiap2 ujung minggu nak tido kat felda siap tore getah lagi...baik punya lakon kalah Aron aziz..

  BalasPadam
 4. 30% pendapatan negara datang dari petronas. bukan hangpa tak tau kot yg petronas tu harta persendirian. jadi subsidi gula, beras, petrol & gas tu atas dasar belas kesian dari empunya harta tu la. apa yg dia kata tu betoi sangat2 la.

  BalasPadam
 5. tak sedar dek untung dapat jadi kerajaang pung dah besar tuah nak perintah pulak rakyat ucap terima kasih itu kewajipan kerajaang tolong rakyat.apa puya bengong mamat ni

  BalasPadam
 6. Kan mamak kutty dah cakap banyak kali....Dalam UMNO tak ada orang pandai ...yang ada semua cuma Bangang bin Bahalul...!

  BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....