DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Ahad, 31 Mac 2013

ADA HATI JUGAK AHMAD MASLAN NI NAK CABAR ANWAR BEB... KAH KAH KAH !

Cuba gak lu orang hantar CERMIN MUKA dekat Ketua Penerangan Umno Malaysia Datuk Ahmad Maslan ni beb... ADA HATI jugak beliau nak MENCABAR Datuk Seri Anwar Ibrahim (DSAI) untuk BERTANDING kat kerusi Parlimen PONTIAN... kah kah kah... kalau kata suruh DSAI terus BERTANDING kat Parlimen PERMATANG PAUH dan beliau akan kesana untuk BERTANDING ok jugak lah... sebab ia boleh dikatakan untuk MEMBUKTIKAN yang kata-kata BARUA-BARUA UMNO bahawa PENGARUH DSAI disana sudah HILANG... konon nya nak MENCABAR tapi masih DUDUK DALAM KANDANG SENDIRI... APA BARANG lu ni Ahmad Maslan oiii... kah kah kah !.

Sedangkan KETUA lu yang konon nya Pemimpin 1Malaysia tu pun takut untuk KELUAR dari DALAM KANDANG SENDIRI di Parlimen PEKAN... lu lagi nak tunjukan KEBODOHAN lu dengan MENCABAR DSAI BERTANDING di Parlimen PONTIAN... apa kata lu pergi BERTANDING di Parlimen PERMATANG PAUH atau lu suruh ULUL AMRI lu Datuk Seri Hj Najib (DSHN) BERTANDING di Parlimen BUKIT BINTANG... ada BERANI ke Ahmad Maslan... siapa lah yang pilih lu ni menjadi Ketua Penerangan Umno Malaysia ya beb... memang SAH lah yang OTAK dia pun sama BEBAL MELANTUN-LANTUN dengan lu Ahmad Maslan... kah kah kah !.

Mungkin lu tu rasa KUAT di PONTIAN dan itu  jugak lah ANGGAPAN yang dibuat oleh Pemimpin Pakatan Rakyat (PR)... sebab mungkin atas sebab lu sebagai Timbalan Menteri dan Ketua Penerangan Umno... tapi KEKUATAN lu tu hanya di PONTIAN beb dan tidak dikawasan lain... hatta didalam Negeri Johor sekali pun... dan itu lah yang dimiliki oleh semua Pemimpin Umno/Bn yang hanya BERANI DIDALAM KANDANG SENDIRI... walaupun mempunyai SLOGAN MAUT 1Malaysia beb... tapi itu tidak kepada Pemimpin PR yang mempunyai PENGARUH DILUAR KANDANG SENDIRI dan ada kalanya BERPOTENSI untuk MENANG di LUAR KANDANG SENDIRI... kah kah kah !.

Sudah lah Ahmad Maslan... baik lu suruh aje ULUL AMRI lu tu BUBARKAN Parlimen beb... cerita banyak pun TAK GUNA... konon cerita BOLEH MENANG lah... YAKIN MENANG lah... PASTI MENANG lah... tapi masih TAK ADA TELOR nak BUBARKAN Parlimen... sudah lah BERDEBAT TAKUT tapi masih nak TEMBERANG dengan SLOGAN DEMOKRASI TERBAIK... apanya yang TERBAIK beb... kalau TAK ADA TELOR yang TERBAIK mungkin lah gak gua PERCAYA... ini cakap DEMOKRASI TERBAIK tapi DEBAT BUKAN BUDAYA KITA... gua rasa BUDAK BAWAH UMUR yang pernah BERTANYA tentang NAJIS MUGHALAZAH pada DSHN pun TAK PERCAYA lah beb... kah kah kah !.

Konon nya ALASAN Parlimen masih belum lagi hendak DIBUBARKAN adalah untuk ULUL AMRI UMNO DSHN tu melihat HASIL dari SLOGAN-SLOGAN MAUT yang beliau ambil dari CERITA KARTUN TRANFORMER... HASIL apanya yang beliau nak lihat beb... DAH TERLAMBAT lah beb... kalau nak lihat HASIL TRANFORMERSI kena lah MENANG dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13)... dan kalau nak MENANG kenalah BUBARKAN PARLIMEN beb... ini tidak... kata nak tengok HASIL tapi TAKUT untuk BUBARKAN Parlimen... APA BARANG beb... betul-betul CERITA KARTUN bila kata nak tengok HASIL tapi Parlimen tak nak BUBAR... baik BUANG aje lah BUANG TELOR dan bagi MAKAN pada LEMBU NFC... kah kah kah !. sumber mk


hemmmmm..... beliau ni ingat rakyat malaysia semua nya bebal melantun-lantun macam penyokong umno agaknya beb... kalau  dengan penyokong umno boleh temberang lah ahmad maslan oiii... ini tahun 2013 lah beb... bukan zaman pra-sejarah dimasa umno/bn letak tunggul kayu pun masih boleh menang... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee... A B U.

1 ulasan:

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....