DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Ahad, 21 Oktober 2012

VIDEO PERMASALAHAN RAKYAT YANG PEMIMPIN UMNO/BN KENA JAWAP, TERUTAMANYA YANG INI... KAH KAH KAH !!!


Kat Malaysia ni beb kalau nak MEROMPAK atau MENYAMUN mahu pun membuat PINJAMAN kena buat BESAR-BESARAN barulah SELAMAT... kalau KECIL-KECILAN maka cepatlah TINDAKAN DIAMBIL... sebab itu kita lihat yang merompak dan menyamun besar-besaran masih lagi BEBAS MENIKMATI HASIL ROMPAKAN DAN SAMUNAN... begitu juga dengan PINJAMAN kena buat pimjaman BESAR-BESARAN barulah TAK MUFLIS seperti kata DATUK BANGANG ni  baca sini... kah kah kah !.

Masalah ni dulu boleh dikatakan REDA SEDIKIT bila MENTERI KESELAMATAN DALAM NEGERI bukan nya SIPOLAN yang ada sekarang ni...tapi SEMENJAK DUA MENJAK bila Menteri di Kementerian ini BERTUKAR masalah ini KEMBALI TIMBUL... gua tak payah cakap lah beb SIAPA nama beliau... sebab MESTI lu orang dah TAHU siapa beliau dan MACAM MANA kerja beliau... yang terkenal dengan AUW AUW AUW... kah kah kah !.


Sedangkan MASALAH JENAYAH yang lain pun masih BOLEH dikatakan HANYA PERSEPSI RAKYAT... apa lagi kalau perkara yang di buat atas DASAR mempunyai LESEN... lu orang AGAK-AGAK apa jawapan beliau kalau PERMASALAHAN ini jika di AJUKAN kepada beliau... dah TENTU bunyi nya BAGAI KEPALA LUTUT YANG BERCAKAP beb... kerana pihak yang melakukan atas UNDANG-UNDANG YANG SEDIA ADA... kah kah kah !.

Kalau lu orang TAK PERCAYA lu orang TUNGGU lah JAWAPAN yang MENGGUNAKAN KEPALA LUTUT dari beliau... memang gua TAK FAHAM betul macam mana lah beliau ni BOLEH TERPILIH sebagai NAIB PRESIDEN UMNO... yang mana sebelum ini beliau adalah KETUA PEMUDA UMNO... SEHAPERAK-HAPERAK Ketua Pemuda Umno yang ada sekarang iaitu Yb Khary Jamaluddin (KJ)... rasa gua beliau ni sepuluh kali lebih HAPERAK dari KJ... kah kah kah !.


Yang mana KJ tu masih boleh lah PENYOKONG UMNO harapkan untuk MENGELUARKAN IDEA walaupun didalam LINGKUNGAN MENIPU... sebab menipu beliau MENGGUNAKAN AKAL... tapi beliau ni beb... apa idea pun beliau TAK MAMPU nak SUMBANGKAN... tapi beliau masih MAMPU memenangi KERUSI PARLIMEN SEMBERONG serta NAIB PRESIDEN UMNO... ala haii penyokong Umno/Bn... apa STANDARD lu pilih pemimpin macam ni... lu orang ni BETUL-BETUL tak tahu malu lah beb... kah kah kah !.

Kalau lu orang TAK PERCAYA cakap gua... lu sendiri TANYA lah PENYOKONG UMNO/BN kat KAWASAN beliau tu... pasti jawapan yang lu orang DENGAR buat lu orang PECAH PERUT KETAWA... kah kah kah... tapi yang LEBIH LAWAK nya beliau MASIH boleh MENANG lagi kat Kerusi Parlimen Semberong tu... walaupun penyokong Umno/Bn pun MENYAMPAH dengan PRESTASI kerja beliau yang apabila DITOLAK DAN DICAMPUR... macam HARAMJADAH...kah kah kah !.hemmmmm..... lu orang bayangkan lah kalau beliau ni jadi perdana menteri beb... macam mana agak nya indek jenayah dimasa itu... selisih malaikat 44 kalau beliau menjadi perdana menteri... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee... A B U.

Tiada ulasan:

Catat Komen

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....