DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Isnin, 17 September 2012

VIDEO,SEDIH BEB SEDIH... KAH KAH KAH !

Lu orang kalau tengok video kat bawah ni nanti mesti lu orang tangkap sahdu campur lawak beb... jadi gua sarankan pada lu orang supaya siap-siapkan lah tisu untuk lap air mata lu orang yang akan keluar semasa tonton video ni ok... sebab orang yang menjadi watak utama cukup menghasilkan satu lakonan yang menusuk-nusuk ketiak lu orang hingga keluar air mata... kah kah kah !.

Ianya berkisahkan seorang Pengerusi Jawatan Kuasa Kemajuan Kampung (JKKK) di Negeri Melaka yang baru-baru ini terjadinya seorang Barua Umno Lari Lintang Pukang selepas melakukan Provokasi keatas Bas Rombongan Jelajah Merdeka rakyat... walaupun dikala itu Pengawal Peribadi Datuk Seri Anwar belum lagi mengacukan pistol... tapi kerana ketakutan beliau telah berlari macam Tak Cukup Tanah... kah kah kah !.

Mula-mula gua tak pasti beliau berceramah ke berlatih ceramah... kah kah kah... tapi bila dah lama sikit baru gua sedar yang beliau tu sedang mengamuk kepada satu lagi ceramah Parti Pas yang sedang berjalan berhampiran tempat tersebut... seperti orang hilang akal Pegerusi JKKK tersebut telah memberi Amaran akan melakukan sesuatu kepada Penceramah dan Peserta jika ceramah tersebut tidak dihentikan... kah kah kah !.

TERIMA KASIH SUMBER GAMBAR
Biasalah beb orang Umno... dia punya gempar macam lepas tu ada orang yang akan mati beb... ialah kan Umno tu berjuang hingga Ketitisan Darah Terakhir... kah kah kah... tapi belum pun acu pistol dah lari Lintang Pukang Macam Tak Cukup Tanah... kah kah kah... mana lah Pengerusi JKKK tu tak mengamuk beb... ditempat beliau bercakap tu boleh dikatakan kerusi-kerusi semua nya dipenuhi oleh Orang Bunian dan Orang Halus yang tak boleh mengundi dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13)... kah kah kah !.

Mungkin sebelum tu beliau telah menipu Ketua Menteri Melaka Datuk Sri Ali Rustam dengan mengatakan tempat beliau tiada masalah dihadapi dengan Pengaruh Pakatan Rakyat (PR)... tapi jangkaan beliau meleset apabila konon nya beliau yang membenarkan Ceramah Pas tersebut mendapati sambutan nya Luar Biasa... sedangkan ditempat beliau Teloq iaitu tiada orang memenuhi kerusi-kerusi dibawah kemah ceramah... maka-maka bermacam bunyi perkatan lawak yang keluar dari mulut Pengerusi JKKK tersebut... lu orang tengok lah sendiri beb... kah kah kah !.hemmmmm..... nasib baiklah tak ada kejadian yang tak diingini selepas ceramah tersebut... kalau tidak mungkin seorang lagi akan menyorok dalan spender datuk seri ali rustam selepas seorang blogger penchacai upahan berstatus handal menyorok dan tak keluar-keluar... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee... A B U.

1 ulasan:

  1. Mmg sdih la bro...bleh msuk calon ABPBH thn ni nih... Kahkahkah!!!!

    BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....