DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Jumaat, 21 September 2012

VIDEO LAWAK BAGAIMANA CARA HJ NAJIB BOLEH MENANG DALAM PRU13, KAH KAH KAH !


Walau ini hanya sebuah video lawak 1 Malaysia tetapi kebenaran dan ketepatan jalan cerita video ini saling tak tumpah seperti jalan cerita Politik Wassyatiyah Presiden Umno Datuk Seri Hj Najib (DSHN)... kah kah kah... macam gua tak katakan begitu beb... kalau sebelum ini beliau pernah mengatakan "rasa-rasa nya macam nak jumpa Agong esok" semasa Sambutan Harijadi Penipu Umno yang kononya ke-66 tahun... walhal Umno pernah Mampos pada tahun 1987... tapi esoknya beliau terus pergi ke London untuk mengadap Agong keturunan Umno Inggeris Penjajah... kah kah kah !.

Selepas itu berbagai gambaran diberikan oleh beliau seolah-olah Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) akan berlangsung dalam masa terdekat... tapi hari ini beliau mengambarkan pula yang PRU13 tidak mungkin akan diadakan dalam tahun ini kerana berdekatan dengan Perhimpunan Agong Umno (PAU)... sebenarnya itu semua adalah Strategi Penipuan dari DSHN... kerana bagi firasat gua PRU13 tetap akan diadakan dalam Musim Haji sama ada awal ataupun akhir Musim Haji... bergantung kepada bagaimana cara penyusunan Jemaah Haji mengikut Negeri yang telah dibuat oleh Pihak Tabung Haji. sumber baca sini

Mungkin atas sebab tiada keyakinan untuk menang membuatkan DSHN terpaksa menangguhkan PRU13 sampai sekarang... walaupun hakikatnya beliau mahu mengadakan PRU13 dengan secepat yang boleh... mungkin juga hanya cara didalam video ini sahaja DSHN boleh memberi Kemenangan kepada Umno/Bn... orang belum bergerak beliau dah bergerak dulu... langsung tak ikut peraturan... di akhir video tiba-tiba keluar Penchacai merangkap Barua Umno... kah kah kah... layan beb layan... gua rembat kat sinihemmmmm..... ianya seperti yang diamalkan dizaman tun madey sebagai perdana menteri... jadi tak hairan lah bila pada awalnya pemimpin umno mengatakan kemungkinan jemaah dari Malaysia disekat atas sebab berlakunya perhimpunan bersih 3.0... sebenaranya ia adalah helah bagi mereka menyusun kedudukan jemaah haji mengikut keperluan Umno... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee... A B U.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....