DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Khamis, 20 September 2012

PR BUAT JANJI KETUA PEMUDA UMNO YANG MULA MERABAN... KAH KAH KAH !

Kesian beb kesian... kah kah kah... Pemimpin Pakatan Rakyat (PR) yang buat janji tak pasal-pasal pulak Ketua Pemuda Umno ni yang Meraban dan Susah Hati... kah kah kah... apa yang lu susah hati sangat tu bro... kalau PR tak dapat tunaikan janji bukan ke lu boleh ketawa sampai termuntah-muntah... dan sudah pasti Umur Pemerintahan PR jawapnya Tak Panjang serta tak dapat Memecahkan Record Bagus Umno/Bn Memerintah dengan Janji Ditepati... walaupun hanya jelas Janji Ditepati bila Umno/Bn dalam keadaan Nyawa-Nyawa ikan atau Dah Nazak... kah kah kah !.

Ataupun lu takut sangat yang lubang lu pecah bagai Teloq Tembelang... kah kah kah... sebab itu kot lu cuba nak menafikan segala janji yang dibuat oleh PR... atau lu dah tak boleh nak menyamun lagi seperti sediakala... mungkin juga tak akan berjumpa lagi peluang nak menyamun selepas rakyat Selesa dengan Kerajaan PR... jadi jangan lu ingat rakyat yang ada diluar penyokong Umno/Bn sama Bangang Bin Bahlul nya dengan Penyokong Umno/Bn Membabi Buta bro... kalau itu sangkaan lu... gua rasa ada patutnya lu pergi balik belajar kat Universit Oxford lama lu tu... kah kah kah !.

Walaupun semasa Debat dengan Rafizi dahulu boleh dikatakan lu dapat menjawap... tapi jangan ingat lu pandai bro... lu dapat menjawap dalam Debat kerana kerana Rafizi terperangkap diantara Menghapuskan Hutang PTPTN dengan Memberi Pendidikan Percuma itu aje bro... kalau  Rafizi tekankan Pendidikan Percuma dari awal Debat hingga akhir Debat alamat Terkencing-Kencing lu gua cakap... sedangkan pertanyaan Rafizi tentang kemana lu bawak Wang Petronas semasa Pak Mertua (Mr. Clean) lu jadi Perdana Menteri pun sampai kesudah pun lu tak jawap beb... kah kah kah !.

Jadi apa barang lu gatal-gatal mulut nak ulas janji PR pulak bro... kah kah kah... lu mengulas tentang Ketirisan dan Rasuah konon nya "Sekiranya Ada" macam rakyat sekarang ni berada semasa zaman Pra-Sejarah iaitu semasa Umno/Bn letak Tunggul Kaya dan Katak pun Umno/Bn boleh menang... kah kah kah... atau lu tak mengikuti perkembangan berita Terkini semasa ke beb... baru aje Duli Yang Maha Mulia (DYMM) Sultan Johor menegur Kementerian Pertahanan kerana membeli Rapid Intervention Vehicle (RIV) dengan harga RM690 ribu sedangkan harga yang sepatutnya adalah RM150 ribu... bermarkna ketirisan nya bukan hanya 100 peratus tapi dah jadi 500 peratus... kah kah kah !. baca sini

Itu baru satu ketirisan yang diberitahu oleh DYMM Sultan Johor... sebab yang cakap tu DYMM Sultan Johor maka tergamlah mulut Menteri Pertahanan Datuk Seri Zahid Hamidi... kalau lah yang cakap tu Pemimpin PR... maka akan bermadah lah Menteri Pertahanan tu dengan Madah "Jangan Memperlekehkan Peralatan Pertahanan Negara"...kah kah kah... konon macam pandai Bermadah tapi cuba menipu dengan memusing kata-kata "Jangan Memperlekehkan Peralatan Pertahanan Negara"... sedangkan yang dipertikaikan ialah Harga dan Kemampuan Peralatan macam Timbang Bn yang Tak Sama Imbang atau lebih kepada Menipu... kah kah kah !. sumber baca sini


hemmmmm..... walaupun lu berlajar di universiti oxford london... tidak bermakna lu boleh tipu semua orang beb... sedangkan dalam umno pun lu tak mampu nak bagi dia orang percaya kat lu ini kan pulak kat luar lingkungan umno... sebab itu lu antara ketua pemuda umno malaysia yang tak diberi jawatan kabinet sedangkan yang kalah dengan lu dan timbalan lu dapat... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee... A B U.

2 ulasan:

  1. HARI-HARI TERAKHIR KELENTONGAN & SELEWENGAN PARTI SEKUTU APCO KIAN MENJELMA ! MEROYAN GILA BABILAH AHLI UMNO-APCO ! 'LOBANG-LOBANG & LUBUK-LUBUK EMAS' KIAN TERTUTUP DENGAN KEIKHLASAN & KETELUSAN DARI SANG PENYANGAK LAKNAT NEGARA SEKUTU APCO! AKHIR SEBUAH IMPIAN PENYAMUN TARBUS TANPA BELAS IHSAN ,ABU !

    BalasPadam
  2. umno lah penyamun didalam ini negeri. nyanyi ikut tema lagu dalam filem nujum pak belalang

    BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....