DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Rabu, 19 September 2012

BILA BARANG SISA BUANGAN MELOMPAT-LOMPAT KATA BARANG ANTIK TAK BOLEH BERKHIMAT... KAH KAH KAH !

Apa punya Bahlul Bin Bangang lah Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasam) Datuk Ibrahim Ali (Tok Yem)  apabila menyifatkan bekas naib presiden penajanya, Datuk Yahya Lampong (DYL)  sebagai Barang Antik yang tidak dapat berkhimat lagi... kah kah kah... punya lah meraban gila babi Presiden Perkasam ni... hingga tak tahu nak bezakan antara Barang Antik tapi masih boleh dipamerkan dan manfaatkan dengan Barang Sisa Buang Yang Melompat-Lompat Tak Sedar Diri... kah kah kah !.

Kalau tidak masakan beliau terpaksa menjemput Datuk Yahya Lampong sebagai Penaja kepada Perkasam diawal penubuhan nya yang tak sampai empat tahun pun... mungkin betul beb apa kata Tok Yem ni yang DYL adalah Barang Antik... tapi jangan lupa yang Barang Antik mempunyai nilai Value yang tinggi berbanding Barang Sisa Buangan yang akan lusuh dan hancur bersama waktu dan keadaan cuaca... tapi ini tak terjadi kepada Barang Antik di tempat Pameran... kah kah kah !.

Mungkin agaknya Tok Yem ni lupa yang beliau sebenarnya adalah Barang Sisa Buangan yang dikutip serta dibaik pulih atas Kesilapan Parti Pas dengan menyangka barang tersebut boleh dimanfaatkan... cuba lah lu orang bayangkan apa akan terjadi jikalau Barang Sisa Buangan ni tidak dikutip dan dibaik pulih oleh Parti Pas dalam Pilihan Raya Umum ke-12 (PRU12) yang lalu... lu orang agak-agak lah apa yang terjadi dengan Barang Sisi Buangan ni beb... jadi buat Peringatan kepada Kepimpinan Pas... jangan gatal-gatal buat kerja bodoh... kah kah kah !.

Tapi apa nak buat beb, kalau semasa tidak menjadi Barang Sisa Buangan pun dah dinamakan Katak... inikan pula bila dah dibaik pulih... lagi lah Barang Sisa Buangan ni naik Tocang dan Tak Sedar Diuntung... mungkin agaknya Status Katak yang beliau pegang sekarang ni lebih tinggi sikit jika dibandingkan status Katak semasa sebelum dikutip dan dibaik pulih olah Pas... kah kah kah... tapi kalau dah dasar Barang Sisa Buangan berapa lama pun boleh bertahan berbanding Barang Antik beb... kah kah kah !. sumber baca sini


hemmmmm..... lu orang pikir lah sendiri beb antara tok yem barang sisa buangan dengan datuk yahya lampong yang dipanggil barang antik tak boleh berkhimat oleh tok yem... siapakah yang patut di gunakan lagi untuk manfaat rakyat... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan beb heeeee... A B U.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....