DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Ahad, 17 Jun 2012

DATUK GUA INGAT LU PANDAI... RUPA-RUPANYA LU LAGI BODOH DARI PEMIMPIN UMNO, KAH KAH KAH !

Rupa-rupanya bukan hanya dah berpuluh tahun yang cerdik pandai tak menyertai Umno tapi turut sama tak menyertai rakan Umno dalam Barisan Nasional (BN)... kah kah kah... oleh itu Gua nak sambung apa kata Tun Madey "dah berpuluh tahun yang cerdik pandai tak menyertai Umno juga tak menyertai rakan Umno dalam BN" kah kah kah... salah satu rakan Umno tersebut ialah Parti Progresif Penduduk (PPP) yang Presiden nya ialah Datuk M. Kayveas... kah kah kah !.

Gua ingat Datuk ni M.Kayveas cerdik sebab nampak macam cerdik... tapi rupa-rupanya lagi bodoh dari Pemimpin Umno... kah kah kah... ada ke beliau kata Orang Bandar Yang Kaya sebahagian nya pro pembangkang kerana konon nya mampu berbelanja hari-hari di Internat... namun umpama bercakap dengan tong kosong dan hanya 20 peratus sahaja yang terpengaruh dengan apa yang di siarkan di Internet... nampak sangat lah beliau ni masih lagi terasa hidup di zaman tahun hujung 90an yang mana pengguna Internet dikira mahal... kah kah kah !.

Kalau Lu nak tahu Datuk M.Kayveas... sekarang ni kalau Lu masuk Internet Cafe pun sudah ada yang berharga RM2 satu jam... dan kalau gunakan Broadband pun sudah ada yang RM30 satu bulan... dan tak perlu lagi pergi ke Starbucks untuk guna Internet... kedai Mamak pun sekarang sudah ada Internet la Datuk... ayo yo... rupanya Lu masih ketinggal kereta api la Datuk... patut pun Lu kalah dalam Pilihan Raya Umum ke-12 (PRU12) sebab Lu punya pemikiran sama dengan Samy vellu yang lagi bodoh dari pemimpin Umno... kah kah kah !.

Gua rasa lebih baik Lu jangan bertanding dalam PRU13 ini... sebab kalau Lu bertanding sudah tentu umpama Lu bagi kemenangan percuma kat Pakatan Rakyat (PR)... kah kah kah... tapi kalau kalau Lu bertanding pun elok jugak kerana sudah comfirm PR menang itu kerusi... kah kah kah... kalau Lu kata pengundi luar bandar akan sokong Lu... mungkin itu dulu dan tidak sekarang kerana kebanyakan pengundi luar bandar yang didahului oleh pengundi diNegeri Kelantan sudah tahu siapa itu pemimpin Umno/Bn yang suka merompak harta rakyat... kah kah kah kah !. 

Lu Datuk kalau tak puas hati apa Gua cakap senang aje... Lu ambil cermin dan bawa sekali lambang Lu punya parti bersama lambang Umno serta lambang BN... kemudian Lu tenung lama-lama sampai Lu tertidur... mungkin dalam tidur tersebut Lu boleh dapat mimpi yang akan bagi tahu yang Lu memang bodoh... kah kah kah... sedangkan Lu punya Mentor Datuk Seri Hj Najib pun sebok dengan twitter dan facebook serta ada Ah Jib Goh lagi... itu pun masih gagal menarik sokongan pengundi terhadap beliau... sebab itu tak berani nak bubarkan Parlimen... tiba-tiba Lu Datuk boleh berfikiran dizaman pra-sejarah... kah kah kah !. [sumber klik sini]


hemmmmm..... mungkin lu pemikiran dengan ketua penerangan umno datuk ahmad mazlan sama level... sebab beliau juga pernah cakap yang facebook, twitter dan blog di internet hanya sebiji batu kecil ditengah lebuhraya... yang mana batu tersebut cuba menghalang kenderaan yang hendak lalu... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee... A B U.

2 ulasan:

  1. si bangang ni tengah menjilat untuk anugerah satu kerusi pru13.macam sial dia punya bangang.

    BalasPadam
  2. kalau ceredik bolih ka dia jadi menteri? kah3x..siapa yg bodoh dr lembu je layak jadi mentri BeeNd

    BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....