DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Khamis, 21 Jun 2012

ANWAR KENA BELAJAR CARA CUCI DUIT 3 BILION TU DENGAN DATUK MURAD... BARU LAH DUIT TU BOLEH NAMPAK BERSIH... KAH KAH KAH !


Itu lah kesilapan Datuk Seri Anwar Ibrahim (DSAI) yang tak mahu belajar cara menyucikan duit RM3 bilion yang beliau miliki seperti Akuan Sumpah yang diedarkan oleh Datuk Murad Khalid bekas Penolong Gabenor Bank Negara Malaysia... kalau beliau belajar cara menyucikan duit RM3 bilion tersebut dengan Datuk Murad sudah tentu perkara ini tidak berbangkit lagi selepas hampir 13 tahun ianya berlalu... kah kah kah !.

Kenapa Gua kata begitu... kerana Datuk yang pernah menjadi Penolong Gabenor Bank Negara sekarang terkenal disekitar Taman Tun Dr Ismail Kuala Lumpur sebagai seorang Jutawan Yang Budiman... dengan menganjurkan kelas-kelas Agama dirumah beliau yang juga berhadapan dengan rumah Perjuang Akidah Terkenal iaitu Datuk Hasan Ali Jati di Pinggir Taman Tun Dr Ismail.

Walaupun hanya Penolong Gabenor Bank Negara namun Jolokan Jutawan Budiman amat dikagumi... dan mungkin ini yang tiada pada DSAI... kah kah kah... itu lah DSAI Lu jangan ingat beliau yang hanya Penolong Gabenor Bank Negara tidak cerdik... kah kah kah... mungkin dalam hal ini Datuk Murad lebih bijak dari Lu DSAI... kah kah kah... sebab itu beliau berani mengedarkan Akuan Bersumpah tersebut walaupun selepas 13 tahun masa belalu... kah kah kah !.

Cuma nak tanya kat Datuk Murad tu... kalau DSAI mempunyai RM3 bilion didalam 20 akaun beliau... berapa pula yang ada di dalam akaun Tun Mahatir Muhammad Maha-Masalah Negara tu... kah kah kah... atau Gua nak tambah pertanyaan lagi berapa pula yang ada didalam akaun beliau sendiri... kah kah kah... Gua bukan dengki beb... sekadar nak tahu aje... ialah seorang Penolong Gabenor Bank Negara kemudian menjadi seorang Jutawan Yang Budiman yang patut menjadi contoh... kah kah kah !.


hemmmmm..... gua ingat dengan membuat dan menganjurkan kelas agama dirumah beliau seminggu tiga empat kali seminggu macam beliau dah melupakan perkara yang lampau... rupa-rupanya itu salah satu cara beliau untuk menyucikan duit yang beliau ada... kah kah kah.... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee... A B U.

Tiada ulasan:

Catat Komen

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....