DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Jumaat, 25 Mei 2012

LAWAK THAMBY DARI PENANG... DEY THAMBY APA BARANG LAH LU BAKAR 10 HELAI AJE, KASI BAKAR LEBIH SIKIT LAH THAMBY, KAH KAH KAH !.Lawak betul barua Umno ni... ada ke bakar baju bersih 10 helai aje... bakar lah lebih sikit baru lah glamor... ini bakar 10 helai lepas tu siap ada surat lagi tu... yang konon nya datang dari peserta bersih yang dah insaf... kah kah kah... lu punya lawak macam lawak bodoh lah thamby... itu lawak patut lu buat kat depan rumah lu punya saudara Rahim Thamby chik... atau pun lu orang belajar macam mana nak buat lawak dengan pelawak yang ada dalam Umngok...  kah kah kah !.

Lu punya pemikiran serupa dengan lu punya Pemimpin Umno punya fikiran... yang masih anggap rakyat bodoh dan masih boleh diperbodohkan macam dia orang bodohkan penyokong Umno... kah kah kah... suruh penyokong buat kacau kat ceramah Pakatan Rakyat (PR) lepas tu kata tak bagi arahan... kah kah kah... kalau tak bagi arahan kenapa ada ceramah disebelah ceramah PR dimasa yang sama... kah kah kah !.


Atau lu orang takut malu bila lu orang buat ceramah tak ada sambutan... dasar muanafik tak tahu malu... lepas tu boleh kata pulak tak tahu siapa yang salah... kenapa tak cakap aje penyokong PR yang salah sebab penyokong tu sendiri hentak kepala dia sendiri dengan batu... kah kah kah... lu lain kali Thamby kalau mahu bakar... bakar satu kontena baru lah ada glamor dan orang boleh buka mata... dan kalau nak glamor lagi lu sekali masuk dalam kontena tu biar mampus terus... kah kah kah !.

Apa pasal lu orang dengan lu orang punya saudara memang suka ambil kesempatan diatas orang lain punya usha... orang buat Bersih 1.0, 2.0, dan 3.0 lu punya saudara terus buat 4.0... kah kah kah... memang tak ada standard langsung lah lu orang... orang lain yang berjuang lu orang terus claim sebagai pejuang... kah kah kah... apasal lah orang macam lu orang ni ada kat Malaysia... kalau tak ada kan ke aman dan sejastera... nak kata pandai memeritah pun tak juga... ialah dengan Negara yang Air Minum kena beli pun Mata Wang kita ketinggalan... kah kah kah !. sumber klik sini


hemmmm..... manusia akan terkeluar segala perangai bangsat nya apabila mereka dalam keadaan tertekan... dan itulah yang dialami oleh umno yang mula merasa bahang kekalahan... kah kah kah... umngok perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee... A B U.

4 ulasan:

 1. metalik ke bro? mana ada kelas. cap ayam punya, beb!

  BalasPadam
 2. MAMAK NI BERAPA TAH UMNGOK BAYAR ? DEPA NI KLU TAK DAPAT FULUS SORI LA KEJA TAK JALAN DAA !

  BalasPadam
 3. ni jenis tak guna otak manusia... tapi guna otak lembu...

  BalasPadam
 4. ni saudara dengan zambri al kadiaq...

  BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....