DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Ahad, 21 Jun 2015

Kenyataan Yang Boleh Membuat Ulamak-Ulamak PAS seperti Orang Gila Talak
Dengan Kenyataan dari Ketua Angkatan Muda Keadilan Nik Nazmi Nik Ahmad yang mengatakan bahawa Kenyataan Timbalan Ketua Angkatan Muda Keadilan Dr. Afif Bahardin bahawa Pakatan Rakyat (PR) masih Wujud bukan nya Kenyataan Rasmi dari Sayap Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu, rasa nya kenyataan tersebut sudah cukup untuk Menyedarkan Pemimipin PAS yang masih mengatakan bahawa PR masih Wujud atau pun yang mengatakan PR cuma dalam keadaan Pengsan... kah kah kah !.

Sebenarnya beb Pemimpin PAS tahu yang PR sudah MAMPOS namun saja aje buat-buat Bodoh dengan Lawak Tengok Kamus Dewan Bahasa, kerana Pemimpin PAS cukup Mengharapkan yang PR Tetap Wujud demi Merealisasikan Kemenangan PAS di Negeri Pantai Barat Semenanjung. Walaupun Mulut Longkang Pemimpin PAS mengatakan Bertanding dalam Pilihan Raya bukan bermaktlamatkan Kemenangan semata-mata. Namun Kemenangan itu yang dia orang harapkan... kah kah kah !.

Seboleh-boleh nya Pemimpin PAS mahukan PR jangan Mampos kerana dengan PR PAS Mampu dan Boleh Menempa Kejayaan di Negeri Pantai Barat  Insya'allah... walaupun Pemimpin terutama nya yang berstatus Ulamak mengatakan bahawa Jika Allah SWT mahukan PAS Menang maka PAS akan Menang andai nya PAS sendirian sekalipun. Itu cakap dalam Muktamar boleh lah beb... Pung Pang Pung Pang... konon hendak bertanding semua Kerusi yang DAP bertanding lah bagai... kah kah kah !.

Kalau betul Yakin dengan kata-kata jika Allah SWT mahukan PAS Menang maka PAS akan Menang walaupun bersendirian, kenapa tak suruh aje Pemimpin PAS berstatus Ulamak dan Lebai-Lebai Mercun yang banyak berkumpul dekat Negeri Pantai Timur bertanding kat Negeri Pantai Barat. Setidak-tidak nya dia orang boleh juga Berdakwah ditambah lagi Bertanding dalam Pilihan Raya bukan untuk Kemenangan semata-mata... tunjukan yang lu orang Berani dan tidak Munafik... kah kah kah !.

Jangan Ahli PAS sahaja disuruh Yakin... Jihad... Berkorban Apa Saja... Istiqamah Hingga Kemenangan tapi lu orang Pemimpin PAS berstatus Ulama' dan Lebai-Lebai Mercun hanya Pakai Air Basi aje, buktikan yang kata-kata Jika Allah SWT mahukan PAS Menang maka PAS akan Menang walaupun Bersendirian. Kenapa harus Takut Kalah jika konon nya Yakin dengan Ketentuan Allah SWT. Cukup-cukup lah Memperbodohkan Ahli PAS wahai Ulamak PAS dan Lebai Mercun... kah kah kah !.

Nak cari Deposit Calon pun Tin Milo dan Ahli PAS jadi Mangsa lagi mahu Sembang Kencang beb... sedangkan PAS bukan nya seperti PAS ditahun-tahun 50an... 60an... 70an... 80an... 90an... atau pun dalam tahun-tahun 2000. Tetapi PAS sekarang berada di tahun 2015 beb... jika Pemimpin sudah ada Kemajuan sepatunya PAS pun ikut sama Maju dengan memberi Manafaat kepada Ahli PAS. Bukan hendak menafikan perlu nya Sumbangan Ahli PAS tetapi bagaimana dengan Pemimpin... kah kah kah !.

Jika ditahun-tahun Pra-Sejarah mungkin lah yang Sumbangan daripada Ahli sangat-sangat Diperlukan bagi Menggerakan Organisasi PAS, sebab masa itu pun Pemimpin PAS bergerak menggunakan Kereta Sewa atau pun Bas Lompat... tapi sekarang sudah tidak seperti dizaman tersebut lagi... usahkan kenderaan tapi Nombor Kenderaan pun sudah Canggih dengan hanya Dua Angka aja... Alhamdulillah... yang gua cukup Hot ialah Kemunafikan Pemimpin PAS berstatus Ulamak... kah kah kah !.

Kemunafikan sudah lebih kurang aje dengan Pemimpin Umno... kalau Pemimipin Umno itu memang sepatutnya lah sebab semasa Umno dilahirkan oleh Inggeris Penjajah dikatakan Sifat munafik tu Kembar kepada Umno... ini PAS beb... Parti Islam SeMalaysia... tapi Perangai lebih kurang aje macam United Munafikun National Organisation (UMNO)... fitnah kepada Ahli... Menipu Ahli konon nya Yakin yang Umno tidak menipu berkaitan RUU... sedangkan ianya hanya Sandiwara... kah kah kah !.

Mungkin ramai yang tak nampak RUU yang konon nya Yakin Umno akan Menyokong adalah Sandiwara Tuang Presideng untuk Mempengaruhi Perwakilan PAS Atas Pagar, dan susulan dari Sambungan Episod Sandiwara tersebut buat pulak Usul yang dikatakan hanya baru Cadangan dari Dewan Ulamak PAS Pusat (DUPP) iaitu Kerjasama Politik Dengan DAP Dibatalkan. Bila Disuruh lakasanakan Cadangan mula lah belit sana belit sini macam Belitan yang kat kepala dia orang tu... kah kah kah !.

Lepas tu sibuk cakap yang  PR masih Wujud lah...Pengsan lah... macam-macam... nak duduk dalam PR tapi nak buat PR macam Harta Mak Bapak dia orang yang punya... Masyuarat tak nak datang... Keputusan Masyuarat tak mahu di ikut... kalau tak mahu ikut sepatutnya buat lagi Masyuarat untuk batalkan Keputusan awal... kemudian cakap pulak kalau DAP dan PKR boleh buat kenapa PAS tak boleh... tak ke Tolol namanya nak samakan DAP dan PKR dengan PAS sebuah Parti Islam... kah kah kah !.

Elok lah pun jika ada Parti Islam yang Baru hendak ditubuhkan... jika terpaksa Berhijrah kena Berhijrah beb... jika sudah Rumah yang ada sekarang Dipenuhi oleh Orang-Orang Gila walaupun nampak Tak Gila. Boleh lah kata untuk Menyedapkan Hati Ahli PAS bahawa Parti Serpihan PAS tidak akan lama Hayat Hidup nya dengan mengambil Contoh Berjasa dan Hamim. Itu cerita Zaman Pra-Sejarah yang mana dimasa itu Ulamak dan Pak Lebai naik Kereta Sewa dan Bas Lompat...kah kah kah !.

Gua yakin yang jika ada Parti Islam Baru yang ditubuhkan dan ianya disertai oleh Bekas Pemimpin-Pemimpin PAS yang Kalah Teruk akibat Kempen Kotor dalam Pemilihan PAS yang lalu Insya'allah akan ada Sambutan dalam Pilihan Raya, dengan Syarat ianya disertai oleh Bekas Pemimpin PAS tersebut dan bukan nya Pemimpin seperti Ibrahim Ali ke atau sebagai nya. Tapi kena lah Yakin jangan seperti Ulama' PAS tu yang konon nya kata Yakin, tapi bila suruh buat mula lah Belit... kah kah kah !.


hemmmmm..... presiden pkr tak kata pr dah bubar cuma cakap tak berfungsi secara rasmi...tak kan itu tak faham lagi... umpama nyawa yang sedang dibantu oleh mesin untuk hidup... kah kah kah !.

8 ulasan:

 1. Ddlm pas ada Hadi yg bg tongkat

  Dlm pkr ada Azmin Ali pon yg suka hulur tongkat

  Azmin Ali pon TIMBALAN ddlm pkr...sama dgn TIMBALAN pemuda pkr itu

  Sama2 kita tropong dekat2 kpd org yg syiok bg tongkat kpd umporno itu..

  BalasPadam
 2. Tuang Presideng jadi sasau...(Parti Akal-akal Sasau) dan semua pengikut PR jagi GILA ha ha ha (aku?)

  BalasPadam
 3. Setuju sangat...

  Pemuda pkr mcm anjing tak cukup makan

  Azmin Ali mcm beruk tak cukup susu di hutan

  Akhir sekali rakyat juga yg akn menghukum... Tungguuuuhj

  BalasPadam
 4. Kepimpinan Cai Punca, Dewan Ulama yg patut dipersalahkan, kalau kata putus blah la dari pentadbiran DAP Penang.
  Pengikut pun sama dah kata putus letak la jawatan, Ni kerana Duit keputusan Dewan Ulama dlm Muktamar di abaikan.

  Telur dan Maruah telah lebur

  BalasPadam
 5. jangan bercakap seperti orang kafir - apakah parti Islam PAS boleh berkompromi dengan parti orang kafir yang terang-terang menolak hukum Islam dibawa PAS untuk orang Islam?

  Jangan gadai maruah Islam demi kuasa dan jawatan kerana ianya akan membawa bencana yang dahsyat.

  Biar tetap ada wadah politik Islam untuk pilihan rakyat - walaupun tidak memenangi pilihanraya.

  BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....