DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Isnin, 28 April 2014

Tan Sri Rais Yatim Mari Kejap Gua Nak Bagi Soalan dan Cadangan


Begini lah Tan Sri Rais Yatim... Perkataan UMNO tu berasal dari Perkataan Apa ya Tan Sri ???... boleh tak Tan Sri bagi tahu gua dari Perkataan Bahasa Apa Perkataan Umno tu... puas gua cari dalam Bahasa Melayu makna Perkataan Umno tu tapi Tak Jumpa lah Tan Sri, cuba Tan Sri CITE sikit dalam Bahasa Apa Perkataan Umno tu... kah kah kah !.

Dalam Bahasa Melayu KUNO ke, dalam Bahasa Melayu DOLU-DOLU ke atau dalam Bahasa Bangsa Umno ke... PENING lah Tan Sri bila BUDAK BAWAH UMUR yang bertanyakan soalan Najis Mughalazah kepada Ulul Amri Umno tiba-tiba bertanyakan kepada gua dalam Bahasa Apakah Perkataan Umno tu... kah kah kah !.

Berkenaan CADANGAN gua pulak... Apa kata DITUKAR Perkataan Umno kepada Bahasa Malaysia yang lebih MUDAH difahami oleh semua Rakyat Malaysia daripada yang TUA sampailah ke Budak Bawah Umur, kan ke lebih CANTIK bila Bahasa Malaysia Diguna Pakai oleh Parti yang Tan Sri menjadi Isi Perut nya. Dengar kata Tan Sri ni Melayu bukan nya INDON... kah kah kah !.

Apa yang lu MERABAN ni Rais Yatim oiiii, apa lu TERINGATKAN Jambatan Yang dulu pernah lu Bakar suatu masa dulu, lain kali kalau nak bercakap kata Orang Melayu Dolu-Dolu "Cakap Sinag Pandang-Pandang, Cakap Malam Dengar-Dengar". Supaya tak ada bila bercakap seperti Orang Mabuk San Maguel kepunyaan Anak Tun Mahathir tu... kah kah kah !. sumber


hemmmmm..... umno oh umno... kenapa bila bercakap kepala lutut dijadikan sandaran beb... kah kah kah... A B U.

2 ulasan:

  1. Ni cadangan ke soalan?

    BalasPadam
  2. UMNO.....ertinya...Untuk Melayu Nanti Oiiiii.....

    BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....