DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Ahad, 23 Mac 2014

Analisa PKR N.25 Kajang : Keputusan Rasmi PKR Menang, TAHNIAH PR


Ini Keputusan RASMI Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) N.25 Kajang -:

Datin Seri DR. Wan Azizah Wan Ismail (PKR)- 16,741 Undi (-1,445)

Datin Paduka Chew Mei Fun (BN)- 11,362 Undi (-1,385)

Majoriti- 5379 Undi


Keputusan Pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) Tahun 2013 -:

Lee Chin Cheh  (PKR)- 19,571

Lee Ban Seng (BN)- 12,747 Undi

Mohamad Ismail (Berjasa)- 1,014 Undi

Calon Bebas 250 Undi

Majoriti- 6,824

Walaupun Majoriti Kemenangan PKR berkurangan sebanyak 1,445 Undi namum jumlah Undi yang diterima oleh BN juga turut BERKURANGAN sebanyak 1,385 Undi. Kalau diambil dari kebanyakkan SEJARAH Pilihan Raya Kecil (PRK) perbezaan 60 Undi diantara Undi yang Berkurangan di terima oleh PKR dan Undi BN ianya adalah dikira satu KEMENANGAN yang boleh dikatakan BESAR bagi PKR.

Kerana apa diwaktu PRK biasa nya SELURUH Pemimpin-Pemimpin dari Umno/Bn akan BERKAMPUNG disesuatu kawasan PRK dengan segala PERUNTUKAN akan DISALURKAN seperti AIR SUNGAI yang Mengalir. Akan tetapi dalam PRK DUN N.25 Kajang ianya seperti TIDAK BERKESAN kepada Pengundi-Pengundi disana melainkan kepada Penyokong Umno Totok.

Tahniah buat PKR dan PR serta Ahli DUN N.25 Kajang Datin Seri DR. Wan Azizah Wan Ismail IBU SRIKANDI, diharap segala yang DIJANJIKAN kepada Pengundi-Pengundi semasa KEMPEN PRK akan DITUNAI secepat yang Mungkin. Kepada Umno And The Gang serta Spicies yang Sewaktu dengan nya MAMPOS lah lu orang DITIPU HIDUP-HIDUP oleh Pemimipin Umno/Bn... kah kah kah !.


hemmmmm..... cuba lu orang bayangkan kalau yang menjadi calon bn pada prk n.25 kajang ini ialah ezam, ibrahim ali, muhyiddin yassin atau pun najib sendiri kan ke best beb... kah kah kah... A B U.

Tiada ulasan:

Catat Komen

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....