DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Khamis, 26 September 2013

BEB TOLONG BEB... SI ROSMAH NI TENGAH PEGANG BENDERA NEGARA MANA YA BEB ?

Puas gua RENONG dan TILEK sampai naik PENING kepala gua beb... tapi tak jugak gua dapat jawapan berkenaan gambar yang ada wajah ISTERI kepada Ulul Amri UmnoDatuk Seri Haji Najib (DSHN) iaitu Datik Seri Hajjah Rosmah Mansor (DSHRM) yang sedang MEMEGANG BENDERA... Bendera APA agak-agak lu orang yang dipegang oleh beliau beb... nak kata BENDERA MALAYSIA bukan... nak kata BUKAN tapi ada pulak gambar BULAN BINTANG walaupun TERBALIK... nak kata Bendera SANG SANGKA MALAYA pun bukan sebab jauh dari rupa Bendera yang DIPROMOSIKAN oleh Blogger TUKAR TIUB... kah kah kah !

Kemudian pulak tu dibawah gambar tersebut ada di tulis nama JALUR GEMILANG tapi tak macam JALUR GEMILANG lah pulak...kerana sudah lah TERBALIK kemudian ada pulak WARNA BIRU MUDA disudut bertentangan dengan BULAN BINTANG... puas gua MENUNG-MENUNG dan tanya dengan PAK CIK GOOGLE... tanya punya tanya akhir nya gua jumpa lah SEAKAN-AKAN dengan Bendera yang dipegang oleh DSHRM tu... tapi beb yang SEAKAN-AKAN tu bukan nya keseluruhan Bendera tapi warna BIRU MUDA yang dihujung Bendera tersebut... lu orang  tak tahu warna tersebut sama dengan bendera apa ?... SUSPEN beb SUSPEN... kah kah kah !.


Ada dua Bendera yang sama dengan warna BIRU MUDA pada Bendera yang dipegang oleh DSHRM tu beb... satu nya adalah Bendera Parti Keadilan Rakyat (PKR)... mana kala satu lagi adalah warna Bendera Negara Mongolia... kah kah kah... nak kata beliau tu suka dengan Bendera PKR rasanya TAK MUNGKIN beb... pasal PKR adalah seperti PEREMPUAN CANTIK MELEBIHI KECANTIKAN yang beliau MILIKI... mana tak nya beb... lu orang tahu lah kan PKR tu lahir tahun berapa... mana kala beliau pulak lahir tahun berapa... kan seperti UMUR CUCU dengan UMUR NENEK jika DIBANDINGKAN... jadi mana lah beliau TAK CEMBURU beb... kah kah kah !.Tapi yang gua PELIK BIN AJAIB kan beb tak akan lah pulak beliau SUKA dengan Bendera Negara Mongolia ya beb... apa hal nya pulak beliau SUKA dengan Bendera Mongolia... nak kata beliau BERASAL dari Negara Mongolia tak mungkin... itu gua PASTI betul tak mungkin beb... jadi lu orang kena lah tolong gua carikan jawapan kenapa beliau suka sangat dengan Bendera Negara Mongolia tu ya beb... gua TERINGIN jugak nak tanya dengan MENTERI MANGKUK AYUN yang kata HINA BENDERA MALAYSIA PENJARA 15 TAHUN tu... tapi TAKUT pulak gua TERSALAH TANYA nanti TAK PASAL-PASAL gua yang SALAH... lu orang tahu lah kan bila MANUSIA GILA CAMPUR BODOH ada KUASA... kah kah kah !.


hemmmmm..... kalau lah yang membuat kerja diatas adalah pemimpin-pemimpin dari pakatan rakyat... heboh lah 1 malaysia beb... banyak lah report polis dan demo akan dibuat... akan keluarlah kata-kata pengkhianat negara... pengkhianat bangsa dan macam-macam lagi lah sesedap mulut mak bapak dia orang... memang bangsat betul... hakkkkkk tuihhhhhh... kah kah kah... A B U.

3 ulasan:

  1. inilah akibat spesis NFC lantik spesis sesama sendiri kot! ABU jangan lupa!

    BalasPadam
  2. INI NAME BENDERA LUBANG LUPANTAT KAK ROS

    BalasPadam
  3. gua pasang bendera Ngri Melaka di Perak ketua kampong dan ketua cawangan kpg sebelah dah bawa SB nak tangkap tp jika org namanya org UMNO yg haram pun buat org Umno pejam mata. UMNO mmg parti DAYUS dgn keadilan pada ngra

    BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....