DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Isnin, 22 April 2013

PRU13 EPISOD KERJA GILA 1MALAYSIA BERMULA IAITU CALON BERKEMPEN UNTUK TARIK DIRI... KAH KAH KAH !

NASI DAH JADI BUBUR beb... kalau CALON umumkan pun PENARIKAN DIRI namun NAMA dan LAMBANG PARTI tetap jugak akan DICETAK pada KERTAS UNDI... satu PENAMBAHBAIKAN yang paling BAGUS dari Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR)... SYABAS SPR... lu orang memang TERBAEKKKK  lah beb... kah kah kah... tapi untuk meletakkan KESALAHAN kepada SPR 100 peratus rasanya TAK ADIL namanya beb... kalau SENDIRI yang BODOH BIN BAHLUL dengan BERTANDING sesama Pakatan Rakyat (PR) kenapa SPR yang sememang nya MEMASANG JERAT untuk DISALAHKAN... kah kah kah !.

Maka bermula EPISOD TAK ADA KERJA CARI KERJA... maka terpaksalah CALON yang MENARIK DIRI BERKEMPEN bukan nya untuk BERTANDING tapi untuk MENARIK DIR... kah kah kah... gua ingat lah kan mahu dalam DUNIA ni hanya kat Malaysia aje yang ada CALON BERKEMPEN untuk MENARIK DIRI beb... kah kah kah... itu pasal pada PEMIMPIN Pakatan Rakyat (PR) terutama nya PAS dan PKR... lain kali buat kerja GUNAKAN KEPALA OTAK bukan KEPALA LUTUT beb... kalau dah rasa-rasa TAK MAMPU untuk membuat kerja dengan KEPALA OTAK lebih baik aje LETAK JAWATAN kan senang beb... Ahli dibawah TAK SUSAH dan PENGUNDI pun TAK KELIRU beb... kah kah kah !.

Ini yang dikatakan TAK ADA KERJA CARI KERJA beb... sedangkan sepatutnya MASA dan TENAGA boleh digunakan untuk MEMPERKENALKAN CALON BERTANDING kini DITAMBAH lagi KERJA pulak untuk MEMPERKENALKAN CALON yang akan TARIK DIRI... kan ke BODOH BIN BAHLUL namanya tu beb... sedangkan CALON BERKEMPEN untuk TARIK DIRI mesti dibuat bagi mengelakkan Pengundi TERKELIRU... benda yang sepatutnya sudah SELESAI dari Tahun 2012 lagi tapi GAGAL DISELESAIKAN... yang SIBUK dibuat ialah MENCABAR ULUL AMRI UMNO yang TAK ADA TELOR tu BUBARKAN PARLIMEN... kah kah kah !.

sumber mk

Ingat PEMIMPIN PR... andai kata UNDI dikawasan tersebut disebabkan KEKALAHAN kerana PERPECAHAN UNDI... iaitu ada UNDI yang masih diperolehi oleh CALON PR yang MENARIK DIRI... dan akibat dari itu CALON BN MENANG walaupun kalau apabila dicampurkan UNDI CALON PR yang MENARIK DIRI dangan CALON PR yang BERTANDING jumlah nya MELEBIHI dari UNDI yang didapati oleh CALON BN... maka lu orang kat ATAS tu kena BERTANGGUNGJAWAB beb... ini bukan perkara MAIN-MAIN... sudah begitu lama RAKYAT menunggu SAAT TEBAIK untuk MENGUBURKAN UMNO/BN tapi lu orang SENANG-SENANG aje telah MEROSAKAN HARAPAN RAKYAT... kah kah kah !.

Ok lah beb... gua LEPASKAN ISU KERJA BODOH BIN BAHLUL PEMIMPIN PR ni setelah JALAN PENYELESAIAN dicapai... walaupun bukan JALAN PENYELESAIAN TERBAIK tapi itu saja yang TERBAIK yang dapat DICAPAI... diharap JENTERA PARTI dikawasan tersebut dapat DIBANTU menghadapi SITUASI yang boleh dianggap BERAT... namun masih ADA HARAPAN dikawasan tersebut INSYA'ALLAH... buat yang terpaksa MENARIK DIRI anggap lah ini sebagai CABARAN dalam PERJUANGAN beb... memang BERAT untuk MENERIMA dan MENGHADAPI situasi begini... apa nak buat beb... dah lu orang dan gua mendapat Pemimpin yang PANDAI TAK BOLEH DI IKUT dan BODOH TAK BOLEH DI AJAR... kah kah kah !.


hemmmmm..... ayuh rakyat malaysia undi lah pr beb... memang pr bukan nya terbaik... tetapi pr jauh lebih baik dari umno/bn yang sudah terbukti sebagai penyamun dan perompak harta rakyat malaysia... dan buat masa ini pr lah yang sepatutnya menjadi pilihan pengundi-pengundi pada hari mengundi 5 mei nanti... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee... A B U.

Tiada ulasan:

Catat Komen

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....