DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Rabu, 24 Oktober 2012

BEB... LU TANYA KAT NAIB PRESIDEN UMNO NI, DIA TAK FAHAM BAHASA MALAYSIA KE !!!

Apa punya BAHLUL lah Naib Presiden Umno ni... lain orang cakap lain dia FAHAMKAN... yang DIPERTIKAIKAN adalah soal KETELUSAN dalam setiap PEMBELIAN PERALATAN PERTAHANAN NEGARA... yang sepatutnya HARGA BERSESUAIAN DENGAN BARANG... bukan HARGA BARANG RM150 RIBU tapi DIBELI DENGAN HARGA RM690 RIBU... begitu jugak lah dengan KAPAL SELAM... kapal nya DATANG tapi PELURU nya masih TINGGAL kat PERANCIS... dah lah tu HARGA nya BERLIPAT KALI GANDA... KOMISEN nya saja boleh MAKAN TUJUH KETURUNAN bagi KELUARGA MISKIN... kah kah kah !.

Sebenarnya beb... beliau ni nak ladi LAWYER BURUK pada seorang lagi Naib Presiden Umno yang juga MENTERI PERTAHANAN Datuk Seri Zahid Hamidi... yang sekarang ni sedang KENCING TAK LAWAS... kerana Kementerian beliau bukan sahaja di PERTIKAIKAN oleh Pakatan Rakyat (PR) tapi turut DITEGUR oleh Duli Yang Maha Mulia Sultan Johor Darul Ta'zim... yang mana Kementerian Pertahanan telah membeli Rapid Intervention Vehicle (RIV) dengan harga RM690 ribu... sedangkan menurut Baginda harga kenderaan itu sepatutnya RM150 ribu shaja... lu orang tengok berapa SELISIH HARGA... hampir RM540 ribu... boleh membeli TIGA BUAH KENDERAAN RIV... dan masih BERBAKI RM90 ribu... kah kah kah !.

Ada hati jugak lu nak cover Datuk Zahid Hamidi ya... lu nampak dah macam buat TEAM aje dengan Datuk Zahid... apa lu dah rasa yang seorang lagi Naib Presiden dan cuba nak TINGGALKAN lu ke... kah kah kah... yang seorang lagi Naib Presiden Umno tu sekarang ni sedang ada LESEN BESAR iaitu SEPUPU beliau yang juga Perdana Menteri Wassatiyah... tapi lu jangan lu LUPA... kalau SEPUPU beliau tak lepas UJIAN dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) nanti... iaitu MENANG dengan MAJORITI 2/3... bukan setakat MAJORITI MUDAH... maka dengan beliau sekali pun turut KIOK beb... jadi lu jangan susah hati dengan seorang lagi Naib Presiden tu... lu selesaikan aje hal lu beb... kah kah kah !.

Lu kalau nak tahu yang Yb Zuraidah Kamaruddin sedang MENUNGGU SURAT SAMAN FITNAH dari lu... dah berbulan-bulan Yb Zuraidah tunggu surat saman tersebut TAK jugak SAMPAI-SAMPAI... apa SUSAH sangat ke POSMEN nak cari alamat Yb Zuraidah... kah kah kah... kenapa tak sampai lagi surat saman yang dikatakan MENFITNAH lu dengan seorang ARTIS... atau lu memang MELAKUKAN perkara tersebut jadi sebab itu sampai sekarang Yb Zuraidah tak menerima sebarang SURAT SAMAN dari lu... kah kah kah... apa lu takut banyak lagi RAHSIA lu TERBONGKAR... lain kali jangan GATAL-GATAL MULUT kata NAK SAMAN... lebih baik lu DIAM aje... atau BUAT-BUAT BODOH... kah kah kah !.  sumber mk


hemmmmm..... kita tengok sama ada surat saman tu sampai atau tidak... kalau ikut pada awal cerita beliau terbongkar... seolah tak sempat hari nak siang saman tu dah sampai... tapi sampai sekarang apa pun tidak... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee... A B U.

1 ulasan:

  1. KAKI KELENTONG & KUAT AMPU BUAT GEMPAK SAJA ! SAMAN KEMANA DIA KEMANA LEPAS PRU-13 NANTI INSYALLAH ! DIA BERANI PUTAR & GERTAK INGAT PR AKAN TAKUT TAPI BUKU JUMPA RUAS DAA ! ABU !

    BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....