DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Khamis, 28 Jun 2012

VIDEO RAFIZI, DATUK MURAD JUTAWAN BUDIMAN MEMANG CARI PENYAKIT... KAH KAH KAH !

Seperti yang gua tulis dulu lah bahawa Datuk Murad Khalid ni sekarang terkenal dengan jolokan Jutawan Budiman hasil dari penganjuran kuliah-kuliah Agama disalah sebuah rumah beliau di Pinggir Taman Tun Dr Ismail (TTDI) Kuala Lumpur... yang mana rumah tersebut juga berhadapan dengan rumah Datuk Hasan Ali Jati  Pejuang Akidah... dan difahamkan bahawa rumah tersebut bukan tempat beliau tinggal sekarang tapi hanya dijadikan tempat pengajuran kuliah Agama.

Memang beliau salah sesorang diantara ramai juga Jutawan di sekitar TTDI dan Kampong Sungai Penchala yang menganjurkan Kuliah Agama di kediaman masing-masing... namun Datuk Murad Khalid ini adalah antara yang terkenal dengan penganjuran Kuliah Agama kerana ianya turut disertai oleh Isteri-Isteri VIP termasuk Isteri Yb Datuk Hasan Ali Akidah... serta kekerapan kuliah dengan susunan jadual yang teratur.

Bukan setakat menganjurkan Kuliah Agama yang paling tidak seminggu dikatakan dua tiga kali... bahkan  peserta akan turut dijamukan dengan Jamuan selepas selesai kuliah bergantung bila waktu kuliah diadakan... kalau kuliah bermula waktu pagi maka makan tengahari lah akan dijamukan kepada peserta kuliah yang boleh dikatakan Mewah... dimana paling tidak nasi putih dengan beranika jenis lauk... dan nasi beriani adalah kebiasan di dalam jamuan tersebut.

Begitu lah serba sedikit kisah Datuk Murad Jutawan Budiman dengan penganjuran kuliah Agama nya yang Gua rasa cukup bagus dari seorang Jutawan... dan rasanya kisah beliau ini akan menyerlahkan diri beliau sekarang serta menghilangkan kisah dan sejarah beliau dahulu kalau tidak dek kerana kenyataan beliau berkenaaan Akuan Bersumpah yang dilakukan beliau 13 tahun dahulu tentang pemilikan harta RM3 bilion oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim tanpa  memberi bukti dimana harta tersebut berada. [catitan yang lepas]

Gua malas lagi nak tulis dan gambarkan kekayaan Datuk Murad ni disekitar TTDI walaupun dahulu beliau hanya Penolong Gabenor Bank Negara Malaysia... mungkin itu rezeki beliau... tapi dengan cuba mengungkit kembali Akuan Bersumpah beliau yang dah 13 tahun berlalu serta kes tersebut telah pun di tutup oleh Badan Pencegah Rasuah (BPR) pada masa itu... ianya akan membuat orang lain pun boleh mempertikaikan siapa beliau... dan itulah yang dilakukan oleh Pengarah Strategi PKR Saudara Rafizi Ramli melalui video di bawah.hemmmmm..... kalau lah pemilikan harta rm3 bilion itu betul... lu orang ingat tun madey maha-masalah negara tu nak lepaskan peluang keemasan tersebut begitu saja ke... sedangkan yang tiada pun diadakan ini kan pulak yang ketahui keujudan nya... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee... A B U.

Tiada ulasan:

Catat Komen

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....