DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Isnin, 25 Jun 2012

PANAS BEB PANAS... DENGAR BERITA UMNO PERLIS DAH BOLEH SIAPKAN LUBANG KUBUR, KAH KAH KAH !


APA BARANG  PHD LU PAKAI MB PERLIS !

Ini berita Gua rasa bukan setakat gua saja yang suka... tapi banyak lagi yang nak kan Umno/Bn mampos turut sama bersuka dan yang lebih menyukakan gua lagi ialah apabila ada juga ahli Umno yang tumpang sekaki turut sama gembira dengan apa yang terjadi kepada Umno Negeri Perlis ni... kah kah kah... sungguh menyenangkan dan menggembirakan hati Gua beb... walaupun Kerusi Parlimen didalam Negeri Perlis Indera Kayangan ni tak lah banyak tapi didalam sistem demokrasi kelebihan satu kerusi pun sudah memadai untuk mendirikan dan menumbangkan sesebuah... ini apabila selesai sahaja sesuatu Pilihan Raya Umum (PRU) dikira undinya dan diumumkan jumlah kerusi yang dimenangi sesebuah Parti Politik.

Dengan tak payah bersusah payah dan bekerja keras oleh Pimpinan Pakatan Rakyat (PR) Negeri Perlis... ini kerana satu lagi sebab musabab Umno terkubur telah dihasilkan oleh ahli Umno di Negeri Perlis itu sendiri... apabila seorang ahli Pemuda Umno Arau telah membuat laporan polis terhadap Menteri Besar Perlis Datuk Seri Mohd Isa Sabu... ia mengenai status Ijazah Doktor Falsafah (Phd) yang beliau miliki... ianya menurut ahli Pemuda Umno Arau adalah daripada Universiti yang tak mendapat tauliah atau akreditasi daripada agensi pemberi tauliah yang diamanahkan oleh Kerajaan Malaysia mahupun Kerajaan Amerika Syarikat... apa barang lah Menteri Besar Perlis... lu kalau nak pakai Phd... ikut lah cara Datin Rosmah Mansor... belajar tidak tahu-tahu dah ada dua tiga Phd... kah kah kah !.

SIDANG AKHBAR OLEH PEMUDA UMNO ARAU

Menurut Syed Atif Syed Abu Bakar yang juga Ketua Pemuda Umno cawangan Bandar Arau... yang telah membuat laporan tersebut di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kangar tengah hari tadi berkata "Menteri Besar telah menggunakan gelaran itu dalam dokumen dan majlis rasmi kerajaan negeri dipercayai diperolehi dari sebuah institusi pengajian tinggi yang tidak mendapat tauliah atau akreditasi daripada agensi pemberi tauliah yang diamanahkan oleh kerajaan Malaysia mahupun kerajaan Amerika Syarikat".

"Saya membuat laporan ini supaya pihak polis dan kerajaan Malaysia menyiasat status Phd milik Mohd Isa atas dasar intergriti yang berkaitan dengan unsur-unsur jenayah penghinaan akademik yang serius dan menyalahi undang-undang negara... rakyat Perlis bercakap mengenai status Phd milik Menteri Besar itu... sebelum ini kami mengadakan peraduan menawarkan hadiah RM10,000 dalam Facebook untuk membolehkan orang ramai mengesahkan status Phd tersebut... bagaimanapun selepas peraduan itu dibuat lawan web rasmi kerajaan negeri telah mengeluarkan gelaran Phd tersebut".

SURAT LAPORAN POLIS

Gua tak hairan beb dengan berita ini walapun gua tetap gembira... kah kah kah... kerana perangai sebegini memang amalan Umno sejak azali... kah kah kah... suka kepada Phd (Perangai Hasad Dengki) dan menjadikan Phd amalan hidud... kah kah kah... kalau Umno itu sendiri pernah diharamkan pada tahun 1987 akibat Phd... apa lah sangat nak mengorbankan Umno Negeri Perlis serta Menteri Besar nya sekali... kah kah kah.... kalau lu orang tak percaya pergi lah tanya dua watak utama yang mengakibatkan Umno mampos iaitu Tun Mahathir Maha-masalah Negara serta lawan nya Tengku Razaliegh Hamzah... kah kah kah !. [sumber baca sini]


hemmmmm..... cuma di ingatkan kepada kepimpinan pakatan rakyat negeri perlis harus berusha dan berdoa semoga kebencian ahli umno kepada menteri besar perlis akan membuat mereka benci sekali kepada umno yang gilakan perangai phd (perangai hasad dengki)... kah kah kah... umno perkasam jati... betul-beytul meloyakan heeeee... A B U.

Tiada ulasan:

Catat Komen

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....