DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Rabu, 27 Jun 2012

BETUL KE LU TAK KENAL ATAU LU MAHU LARI DARI VETERAN PERANG PUNGKOK NI, KAH KAH KAH !


Lu orang percaya ke yang Datuk Seri Zahid Hamidi tak kenal dengan Presiden Persatuan Veteran Tentera Malaysia (PVTM) Prebet Bersara Mohd Ali Tinju Panglima Perang Pungkok ni... kah kah kah... atau pun beliau sudah terasa yang Panglima Perang Pungkuk ni dah menjadi beban kepada beliau dan keseluruhan Umno... dan cara untuk lari dari masalah yang ditimbulkan oleh PVTM ialah dengan mengatakan tak kenal beliau dan PVTM... adakah ini salah satu jalan Umno untuk lari dari bayangan masalah yang ditimbulkan oleh PVTM supaya biar rakyat menyangka Umno tidak terlibat dalam setiap aktiviti yang dilakukan oleh PVTM... kah kah kah !.

Kalau itu yang beliau dan Umno cuba lakukan jawapan nya sudah terlambat lah beb... kah kah kah... kerana rakyat tahu apa juga perbuatan yang cuba menyokong Kerajaan hari ini adalah restu dari Umno... untuk itu Menteri Pertahanan yang takut untuk menghadirkan diri dalam Perbicaraan Kapal Selam di Negara Perancis ini jangan lah cuba-cuba nak berlakon tak tahu dan tak kenal dengan PVTM dan Presiden PVTM... kah kah kah... kalau zaman pra-sejarah dulu-dulu dimasa Umno letak calon katak atau tunggul kayu sebagai calon pilihanraya pun Umno/Bn boleh menang... mungkin kalau beliau kata tak kenal rakyat akan percaya... tapi sekarang zaman maklumat dihujung jari lah Menteri oiiii... kaj kah kah !.

Dan lagi satu wahai Menteri Pertahanan Datuk seri Ahmad Zahid Hamidi... kenal tak kenal itu bukan nya masalah... yang penting beliau juga adalah Rakyat Malaysia dan Bekas Angkatan Tentera... apakah apabila lu kenal saja akan lu layan permintaan dia orang... sebab lu tak kenal jadi lu tak nak layan lah... kah kah kah... apa punya punya standard lah otak lu wahai Menteri oiiii... sedangkan PVTM yang menyokong lu pun lu tak boleh nak layan apa lagi lagi kalau rakyat yang tak sokong lu... dan paling Haramjadah lagi apabila lu kata tak kenal beliau... apakah ini yang lu punya Pemimpin Wassatiyah Datuk Seri Hj Najib ajar dengan lu... kah kah kah !.

Oleh kerana mungkin lu tak pernah dengar bagaimana Presiden PVTM ni puji lu dan Kerajaan bagai nak rakkkk.... Gua sertakan sekali lagi video dimana Lu boleh tengok dan mungkin akan membuat Lu kenal beliau semula... kah kah kah... apa apa pun Gua memang tak pelik kalau lu kata lu tak kenal... sebab memang perangai pemimpin Umno akan boleh berubah macam sesumpah mengikut keadaan... tengok keadaan mana yang boleh bawa untung... kah kah kah !. [sumber baca sini]hemmmmm..... kalau nak menipu tak kenal pun agak-agak lah... patut lah pun beliau takut nak pergi ke perbicaraan kapal selam di negara perancis habiskan nak berhadapan dengan veteran perang pungkok pun beliau takut... kah kah kah... umno perkasam jati... betul-betul meloyakan... A B U.

Tiada ulasan:

Catat Komen

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....