DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Jumaat, 29 Jun 2012

BEKAS KETUA PENERANGAN UMNO PERLIS NI KATA MENTERI BESAR ADALAH PRODUK POLITIK HARAM, KAH KAH KAH !


Mengikut kata orang... Manusia yang hendak meninggal dunia atau nak mati selalunya dikatakan akan melakukan perkara-perkara ganjil yang dinamakan Buang Tebiat... rasanya begitu lah juga yang terjadi kepada kepada Umno di Negeri Perlis ni beb... di mana dalam keadaan Umno dijangka akan menemui ajalnya dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) pun masih lagi nak bergaduh kerana berebut jawatan yang dah nak habis tempoh atau dah nak sampai tarikh luput nya... dengan mengatakan yang Menteri Besar Perlis Datuk Seri Md Isa Sabu adalah Produk haram Politik...  kah kah kah !.

Tetapi bagi spesis-spesis Umno mereka tak kira itu semua beb... yang penting dendam kesumat kepada musuh politik mereka dapat dibalas walaupun terpaksa mempercepatkan kematian Umno itu sendiri... kah kah kah... selalunya peribahasa "kalau dikatakan besar periuk besarlah keraknya" digunakan kepada tahap cara perbelanjaan seseorang... tapi kali ini Gua nak gunakan peribahasa tersebut kepada perangai pemimpin-pemimpin Umno yang memang terkenal dengan tak ada hati perut... dan kalau sesama ahli pun sanggup dilakukan sebegitu... apa lagi dengan yang bukan ahli... kah kah kah !.


Lu orang penchacai Umno kalau tak puas hati atau tak percaya dan buat-buat tak percaya lepas baca sumber yang akan Gua link kan... lebih baik lah lu orang makan aje lambang Umno keris telanjang tu puas-puas... kah kah kah... dari umur muda sampai lah umur tua dan ada yang dah nak mati pun... tapi masih lagi percaya dan boleh ditipu oleh pemimpin Umno... kah kah kah... nak kata bodoh tak boleh sebab masing-masing belajar sampai Universiti beb... dan ada pulak tu sampai dapat Phd... tapi masih tertipu dengan Perjuang Bangsat Umno... kah kah kah !. [sumber baca sini]


hemmmmm..... sebab itu sejarah umno diharamkan semuanya berpunca dari perangai pemimpin umno yang tak punya hati perut... dia orang akan buat apa saja asal tujuan dan cita-cita tercapai... sebiji perangai bapa umno inggeris penjajah... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee... A B U.


1 ulasan:

  1. UMNGOK DARI DULU TAMA,DENK SAMSENG & BUSUK PERUT TABLEY PISAH ! ACAM KUKU DENGAN ISI DAA !

    BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....