DIA RELA MEMPERTAHANKAN NYAWA DEMI MEMPERJUANGKAN HAK KEMERDEKAAN SEBUAH NEGARA YANG TERBELENGGU OLEH RANTAI PENJAJAH... JUSTERU ITU NAMA MAT INDERA SEWAJARNYA DIABADIKAN SEBAGAI PEJUANG DAN BUKAN PETUALANG... PETITKAN DARI BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR DT... TERBITAN YAYASAN WARISAN JOHOR (YWJ)

SAHABAT

.

.

.

.

.

.

.

.

Terkini

get this widget here

Jumaat, 8 Mei 2015

PRK Permatang Pauh : Umno/Bn Cipta Sejarah Dengan Kekalahan Tidak Bermaruah !Memang TEPAT apa yang Keluar dari MULUT LONGKANG Pemimpin Umno/Bn iaitu SEJARAH akan TERCIPTA dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Permatang Pauh kali ini, Sejarah tersebut adalah dengan Kekalahan yang Cukup Memalukan walaupun Sebahagian Besar Pemimpin Umno mempunyai Muka Tak Malu Tampal Kulit Babi 14 Inci... kah kah kah !.

Sesuatu yang TIDAK DIJANGKA baik dari Pihak Parti Keadilan Rakyat (PKR) sendiri mahu pun dari Pihak Penyokong Pakatan Rakyat (PR), dan yang lebih lagi Tidak Percaya ialah di Pihak Umno/Bn yang Mengatakan bahawa KONON nya SEJARAH BARU akan Dicipta dalam PRK Permatang Pauh kali ini dengan Merasakan Umno/Bn akan Menang... kah kah kah !.

Bertemakan "Cukup-Cukup Lah Bagi Kami Pulak" dari Pihak Umno/Bn yang seakan-akan mahu MEMPERBODOHKAN Sebahagian Besar Pengundi-Pengundi Permatang Pauh, dimana seolah-olah Pengundi-Pengundi PRK Permatang Pauh Tidak Kenal dan Tahu siapa itu Pemimpin Umno/Bn yang Terkenal dengan Perangai Merompak Harta Rakyat... kah kah kah !.

Alhamdulillah... Nampaknya Pengundi-Pengundi PRK Permatang Pauh tidak mahu KALAH kepada Pengundi-Pengundi PRK Rompin bila mana pada 5 Mei 2015 Pengundi-Pengundi PRK Rompin telah Menghadiahkan Kemenangan TAK BERMARUAH kepada Pemimpin Umno/Bn. Rompin dikatakan ada sesetengah Daerah usahkan Internet tetapi Talian Telifon pun tiada... kah kah kah !.

Namun Pengundi Rompin tetap juga dapat Memalukan Pemimpin Umno/Bn dengan Kemenangan Tak Bermaruah... dengan Keadaan Kawasan Permatang Pauh yang bukan nya seperti keadaan Rompin yang dikatakan MAJU oleh Pemimpin Umno/Bn, jadi jika Pengundi Rompin dapat Memalukan Pemimpin Umno/Bn sudah  tentu Pengundi Permatang Pauh Mampu melakukan... kah kah kah !.

Terbukti HARI INI DALAM SEJARAH, walaupun PKR Khas nya dan PR Am nya menghadapi Tentangan yang Sengit dari Pihak Umno/Bn, yang Menggunakan Berbagai Muslihat dan Tipu Helah namun Pengundi-Pengundi Permatang Pauh sebahagian Besarnya  dapat Menilai yang mana INTAN dan yang mana KACA... yang mana Kaki Penipu dan yang mana Kaki Temberang... kah kah kah !.

SYABAS buat Pengundi-Pengundi yang Mengundi PKR dalam PRK Permatang Pauh kali ini... kerana Pilihan lu orang adalah Tepat, walaupun Calon PKR tidak Mampu Menyelesaikan Permasalahan lu orang jika ianya Bersangkutan dengan Kerajaan Pusat yang Kuasai oleh Umn/Bn. Lebih-lebih lagi bila Pemimpin Umno/Bn membuat Kerajaan Pusat seperti Harta Pusaka Maka Bapak dia orang... kah kah kah !.


hemmmmm..... apa lagi alasan lu orang pemimpin dan penyokong umno/bn haramjadah supaya gst tidak diteruskan... kah kah kah !.

4 ulasan:

 1. kimma mana?kimma...pengampu haramjadah!!!

  BalasPadam
 2. cadang pemuda pas bagan masuk kimma atau mic daa ! para pengkhianat hanya kerana kes hudud yg boleh di selesaikan cara muafakat dlm pakatan bukan mau boikot, rosakan undi & padankan muka pkr ! apa punya tur pemuda kimma oops pas bagan yang nampak sangat termakan hasutan umporno atau ada masyuk kot ? jangan jadi barua gerombolan karat biru daa ! ABU sampai akhir hayat !

  BalasPadam
 3. TQ, kerana kau sumpah bagi pihak aku.

  BalasPadam
 4. Tahniah Kak Wan atas kemenangan. Apapun perlu berhati-hati apabila ianya menyentuh hal2 yang berkaitan Islam dan Melayu. Jangan terlampau ghairah nak keluar kenyataan sehingga boleh melukakan rakan2 PR kerana Umno sentiasa ingin pecahkan PR.

  BalasPadam

Lu orang boleh tulis apa yang Lu orang rasa nak tulis... tetapi semestinya apa yang Lu orang tulis tu Lu orang lah yang bertanggongjawap... gua tulis gua yang tanggong tak kan Lu orang tulis gua pulak nak tanggong... itu tak adil nama nya beb... kah kah kah....